Új hozzászólás Aktív témák

  • vismaior04

    tag

    válasz Louro #19723 üzenetére

    Az, hogy a bitcoin száma véges / nem keletkezik több bitcoin nem jelenti azt, hogy lesz akinek nem jut kriptó. Nyilván minél drágább annál kevesebben engedhetnek meg maguknak egy teljes bitcoint, de nincs is rá szükségük. A bitcoin részegységekre bontható, jelenleg 8 tizedesjegyig.

    Ha tovább megy az áremelkedés egyszerűen annyi történik majd, hogy az emberek, a nagybefektetők kivételével nem bitcoinban fognak majd gondolkodni, hanem kisebb egységekben.
    Pl 1 mBTC (millibit) = 0.001 BTC, 1 μBTC (bit) = 0.000001 BTC, vagy a jelenleg legkisebb egység 1 satoshi = 0.00000001 BTC.
    Míg az előbbiek a mindennapokban nem széles körben használt mértékegységek egyelőre, de pl a satoshi abszolúte, mert csomó altcoin ára néhány satoshi körül van.
    De van pl csomó tárca ahol már évek óta beállíthatod, hogy az egyenlegedet ne bitcoinban mutassa, hanem pl mBTCben.

    1 satoshi ára jelenleg kevesebb mint 20 fillér (HUF), szóval bőven van hova növekedni mielőtt ez gond lesz.

    Az, hogy ki, mikor, mennyiért fogja bányászni egy bonyolult kérdés. Egyrészről a bányászat csak egy típusú konszenzus mechanizmus, az idő előrehaladtával simán lehetnek más típusú és jobb, energiatakarékosabb, etc megoldások, 100+ év hosszú idő.
    Másrészről az egész rendszer úgy épül fel, hogy feltételezi, hogy ahogy egyre kevesebb új coin kerül be a rendszerbe úgy nő az ár. Ezen a logikai vonalon haladva akkora lesz az ár mire már csak a tranzakciós költségeket kapják jutalomként a bányászok, hogy azért is bőven megéri majd bányászni. Ha meg nem, akkor lesz más megoldás ami biztosítja a hálózat biztonságát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák