Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz meili #11737 üzenetére

    unspent, azaz nem elköltött, mert igazából az nálam marad

    Nem marad nálad, az a btc megsemmisül. A visszajáró egy új output lesz a blockchainben aminek te határozhatod meg a címzettjét. Ha ki van kapcsolva a change address pl. az Electrumban, akkor ez mindig a forráscím lesz, ellenkező esetben meg egy change address. Egyébként máshogy nézve: adott időpillanatban az eddig kibányászott összes BTC unspent, csak az UTXO-k és a kulcsok összekapcsolása változik folyamatosan.

    1. mint már mondtam, nem ismerem részletekbe menően a Core kliens address pool managemenetjét, főképp mert nem használom. Viszont biztosan van róla egy tonna doksi a neten, keress rá ha érdekel.

    2. : Lásd 1-es kérdésre írt problémám, másrészt: nem értem miért akarod bonyolítani... Miért nem kapcsolod ki a change address funkciót inkább? Egyébként javaslom a "coin control" feature tanulmányozását is, ha még mélyebben érdekel a téma.

    3: nem, a blockchain nem tartalmaz IP címeket. Viszont mivel az alapja egy p2p hálózat, ezért annak a tagjainak látható a benne levő forgalom, broadcastok. A blockchain.info jellegű szolgáltatók simán csak figyelik a p2p forgalmat, és ezeket az infókat látod a weblapjukon (mint ahogy a torrent tracker is tudja hogy ki seedel/leechel, és honnét, de a letöltött linux iso-ban mégsem lesznek IP címek :) ).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák