Új hozzászólás Aktív témák

  • Cr4Zy

    tag

    válasz Gyuri27 #16024 üzenetére

    Gyorsan rájöttél, hogy ki vagyok ám Gyuri! Csak pár hónap kellett hozzá! :DDD

    Igen, mint pár oldallal korábban írtam is, a treespiritekkel egyre jobban bánok, de ahhoz, hogy ezt komolyabb skillnek tudjam ezt nevezni, többet kéne gyakorolnom, ami lehetetlen, hiszen a való életben nem mondok le semmiről egy játék miatt (barátnő, barátok, munka, egyetem, ezek mind fontosabbak nekem ennél az egésznél)... De azért büszke vagyok magamra, hogy végülis 1-1 lett, mikor nature voltál te is (a köztes 2-őt azért nem számolom, mert a fire t1-re még nem éreztél rá). :)

    Azért világítottam rá erre a két fő problémára, mert ezekkel akadtak gondjaim mindigis. Pl. shadow-ban megtehetem azt, hogy egy nightcrawlert lehívok és a drake alatt nasty-vel felrobbantom, ahogy minden más színnek is megvan a maga sajátos repülő egységek elleni védelme, egyedül a nature az, amelyik kicsit kilóg a sorból.
    Ott elsősorban a parasite swarm jó e feladatra, erre már én magam is rájöttem. De pont emiatt a hatalmas power-igénye miatt a naturenek ott van 2 dolog, amivel nagyon könnyedén power-t lehet nyerni. Ezek az energy parasite és a som. Az előbbivel 50 powerből állítasz elő minimum 70-et (úgy számolva, hogy 1 használat után leszedik), amiből 25 egyből visszamegy a power pool-ba, 45 pedig a voidba jut. A SoM-ot nem ismerem annyira, viszont azt tudom, hogy egy olyan meccsen, ami 1-2 well + 2. orbig jut el, nincs idő arra, hogy azt a 100 powert nélkülözni tudja egyszerre az ember, ilyenkor pedig egy értékes helyet vesz el a 20 lapos pakliból.

    Többiek: miért vitatkoztok már megint, illetve miért megint azon, hogy a lost op-e. Tudjuk, hogy megvan minden counter benne, ami miatt könnyebb játszani, főleg ha a frost és a shadow varázslatait is ki tudjuk használni. De mint minden színnek, ennek is ugyanúgy megvannak a hátrányai:
    - lassú, ami azt jelenti, hogy sok power kell ahhoz, hogy normális támadást indíthass vele
    - long range unitok itt talán még nagyobb problémákat tudnak okozni, mint pure nature-ben, hiszen csak AoC-cal lehet befogni őket, ami meg magasabb szinten inkább csak időhúzás és powerpazarlás, mint hatásos counter a long range ellen
    - L counter t2-őn csak a defenders van, ami csak leállítva hatásos, s így akár egy DO-val könnyedén át lehet csoportosítani.

    Folytathatnám még, de minek? Minden színnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A színkombinációk azért jók, mert ezeket a hátrányokat el tudják mosni. Viszont sosem szabad elfelejteni: a bizonyos színre legjellemzőbb dolgokat nem tudod használni kevert paklikban, ami azt is jelenti, hogy ezek az előre ismert előnyök is gyengülnek. Ezek helyett újabb problémák és újabb előnyök jönnek létre a 2 szín keveredése miatt.

    [ Szerkesztve ]

    IGN: TBPeti

Új hozzászólás Aktív témák