Új hozzászólás Aktív témák

  • Lompos48

    nagyúr

    válasz xxxthrief #8698 üzenetére

    Amikor ez a processzor, akkor még nem létezett a PC az aktuális formájában. Ha jól tudom a 8080 volt az, amivel sorozatban kezdtek építeni. Nagyjából kit-ben árulták, mint fejlesztő eszközöket. A kittel kikísérletezted az alkalmazásodat és összeállítottad a célkonfigurációdat majd annak alapján.tervezted meg a végleges formát.
    Nekem a 4004 kezeim közt egy mérőkészülékben fordult meg. A sors iróniája, hogy az amerikai készülék pontosan aranybevonat-vastagságot (ugye, aranyról indult ez az agymenés is) mért beta sugárzás visszaverődéssel (beta backscattering). A mai napig magam előtt látom a készüléket, de még azt a dobozt is, ahol a cserealkatrészek voltak/maradtak egy volt munkahelyemen a szekrényemben. De ez naaaaaaaaaagyon régen volt.
    Az alaplapok, ha annak nevezhetjük, nagyon változatos formában készültek, tehát arról képem nincs. A processzor ellenben ez/ilyen volt:

    @DJ WOKKY Érdekes ebben az antik fogalom jelentése. A 4004-re tavaly pörögtek fel a gyűjtők, amikor elérte a matuzsálemi 40 éves kort. Mit jelent az elektronika által felpörgetett idő. Húsz évvel ezelőtt nagy ívben dobták szemétbe az ilyen lapokat/modulokat, ha még előkerültek valahol.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák