Új hozzászólás Aktív témák

  • adio

    tag

    Sziasztok!

    Pár hete építettem egy saját gépet, amivel van egy kisebb problémám, amit nem tudok megoldani. Remélem ti tudtok segíteni.

    Alaplap: Asrock X570 Phantom Gaming 4
    Processzor: AMD Ryzen 7 3700x
    Memória: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR4 2400Mhz
    Táp: Enermax 600W LEPA MX F1

    Alapvetően két bajom van vele, ami valószínűleg összefügg. Ami csak "hidegindításnál" jelentkezik, az az, hogy első bekapcsolásnál eljut az Asrock logóig, viszont annál nem jut tovább a boot. Az alaplapon pedig világít a VGA piros ellenőrző led. Ilyenkor ha nyomok egy restart gombot, akkor bebootol és működik minden rendesen. Sima újraindításnál, illetve kikapcs-bekapcs esetén nem áll fent a probléma, csupán ha áll a gép hosszabb ideig kikapcsolva.

    A másik gondom az, hogy hiába van SSD-n a windows 10, hiába van biosban engedélyezve az ultra fast boot, windows alól is, és minden csodát elkövettem, hogy gyorsan bootoljon, akkor is kb 40-45 mp mire feláll a rendszer. (ugyanezzel a konfiggal, csak i5 processzorral és H270 alaplappal nem volt 10 mp sem..) Itt is azt vettem észre, hogy a bekapcsológomb megnyomása után 20 mp-ig csak fekete képernyőt látok, valamint világít a piros VGA led az alaplapon, majd az Asrock logó után eltűnik minden, és elkezdi a bootot. Sajnos nem tudom mi lehet a baj.

    Csináltam windows ujratelepítést, UEFI módban van, jól van formázva az ssd, a harverelemek külön-külön működnek. Letöröltem a drivereket, újratelepítettem de ugyanezek még mindig fent állnak. A BIOS verzió a legfrissebb ami a hivatalon honlapon fent van.

    Köszönöm szépen előre is, ha van valami tippetek erre. Tudok vele együtt élni, de baromi bosszantó.. :(

    A fiút a férfitól csak a játékai ára különbözteti meg!

Új hozzászólás Aktív témák