Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Üdv mindenkinek!

    Adott egy Abit NV8-as alaplap, amivel a következő a problémám:
    Bármilyen videokártyát teszek a PCI-Express slotba, nem ad képet, a speaker se csipog. A lap elindul, de ezen kívül semmi életjelet nem mutat.
    Viszont ha a PCI slotba teszek egy videokártyát, akkor szépen működik. Csippan a speaker, megjön a kép, be tudok lépni a BIOS-ba...szóval minden oké.

    A tápra gyanakodtam, hogy talán gyenge, de egy 450-es Chieftec táppal is ugyanezt csinálta. Cseréltem benne PCI-Express-es videokártyát is, de semmi. Raktam bele olyat, aminek külön táp kell, de azzal sem volt kép.

    BIOS reset, elemcsere megvoltak, semmi eredmény.

    Amikor a PCI-os kártya volt benne, beléptem a BIOS-ba, és átállítottam PCI-Ex-re az elsődleges videokártyát, de ez sem hozott eredményt.
    Megpróbáltam úgy is, hogy egyszerre benne volt a PCI-Ex-es, és a PCI-os kártya is, de ilyenkor akármelyikre dugom a monitort, sehogy sem ad képet. Ha kiveszem a PCI-Ex-eset, akkor megint jó.

    A bajom csak annyi, hogy egy 1-2 megás PCI-os kártyával nem sok mindent tudok csinálni manapság, szóval így gyakorlatilag az alaplap is kuka.

    Van valami ötletetek, hogy hol érdemes keresni a hibát?

    Köszi!

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák