Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Üdv!

    A véleményeteket szeretném kérni. Van nálam egy ősrégi EliteGroup ECS P6S5AT lap, amin a Windows használata közben véletlenszerűen befagy az egér és a billentyű, aztán csak resettel tudom újra életre kelteni a rendszert. Vinyó 100%-os, a lapot próbáltam már 4 tápegységgel is, de mindegyikkel ugyanaz. Egyetlen módon sikerült előidéznem a fagyást: Aida64-ben rámentem az "Érzékelők"-re, és ilyenkor általában kifagy, de itt sem mindig! Kifagy, tehát nem kékhalálozik.

    Az alaplapon jópár kondi púpos, elektrolit is látszik már 1-2 helyen. Okozhatja ez az instabil működést? A baj az, hogy teljesen random a kifagyás, nem tudom egyértelműen kötni például egy adott programhoz, vagy valami folyamathoz.
    Érdekesség, hogy a proci és az alaplap hőfokát az Aida64 70-80 fok körül írja, de egyszercsak gondol egyet, és átvált 30-40 fogra (ami viszont normális). A BIOS-ban nem ugrál így a hőfok, szóval ez betudható a szoftvernek is, mindenesetre érdekes...

    Tudom, ősrégi a lap, de ki kéne szűrnöm a hibát. Én így első körben a lapra tippelek, és ha szerintetek is az, akkor holnap teszek bele egy másikat, de kíváncsi lennék a véleményetekre.

    Köszi a válaszokat előre is!

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák