Új hozzászólás Aktív témák

  • 12-es csaj

    senior tag

    válasz McClane #1376 üzenetére

    768 MB RAM, egymagos Celeron 2.4 GHZ-n használtam AVG-t. Másfél hónapig. 8.5-ös verziót. Kisebb-nagyobb problémáim vele:
    1. Amikor valamit átvizsgált (a rezidens), leterhelte a processzort, kb. 70%-ra. Ekkor hirtelen megugrott a memóriahasználata is, majd visszaesett.
    2. A System nevű processz memóriaigénye megnőtt miatta; utánanéztem, és azt találtam, hogy az egy AVG-bug. Mikor másfél hónap múlva leszedtem a progit, a System abban a pillanatban ugrott vissza (meg volt nyitva a Feladatkezelő, és figyeltem).
    3. Szétcs******te a Google keresést a LinkScannerje, ami egyébként semmit se ért (ártalmatlan oldalakat veszélyesnek ítélt**, Google-feketelistásakat tisztának, stb...)
    4. Elállította a Firefox-ban az alapértelmezett keresőt, és toolbar-t is telepített, holott az AVG-installálásnál beállítottam, hogy ne tegye.
    5. Nem volt valami túl sok beállítási lehetősége.
    6. 12 óránként nézett frissítés után. Ki volt szürkítve a beállítási lehetőség, hogy hány percenként nézze.
    7. Nem volt benne rootkit-védelem.
    8. Nem volt benne web-védelem (illetve valami "mutáns" web-védelem igen, mert egy fura ablakot feldobott egy fertőzött webhelyre, azonban az EICAR-t simán letöltöttem...).

    **Jó, tudom, nem csak a kártevőket kereste, hanem más szemszögből is nézte a dolgokat.

    Másfél hónap alatt belassult a gép, és mikor kiderítettem, hogy valószínűleg nem trojan az oka, akkor elhatároztam, hogy az AVG a levesbe való. Gondolkoztam, hogy próbaverziós NOD32-t rakjak-e fel, vagy pedig a régről ismert <egy évig használtam, és megszívtam; gyenge gépen használtam, amit lassított + telelett trojan-nal és rootkit-tel a gépem, amit nagy részben a tudatlanságom számlájára írok, kis részben a vírusirtóéra. de utána jó sokáig nem tudtam kideríteni, mi volt az egész, és nem bíztam a progiban...fél évig> avast!-ot. Végül utóbbi mellett döntöttem. Aztán új gépem lett, meg közben új avast! is, de végeredményben megint majdnem egy éve használom.

    Az utóbbi fél évben két, még a weboldalakon sikeresen elhárított trojan támadásról tudok, többről nem. De másoknál állítólag sok mindent átenged az avast.

Új hozzászólás Aktív témák