Új hozzászólás Aktív témák

  • Imibácsi

    aktív tag

    válasz Varshi #43084 üzenetére

    Köszönöm, rápróbálok akkor előbb a szappanos vízzel.

    Más:

    Régebben sokat políroztam, de egy pár éve szögre kellett akasztanom a polírozó szettemet helyhiány végett. Most ismét megpróbálkoznék vele a saját új beszerzésű autómon, ami egy Alfa GTV 916. A kocsit 14 évig sütötte a nápolyi napfény, ennek megfelelően a fekete fényezése szürke, mosókefe karcaitól sem mentes. Itt-ott meghúzások, pl mind a négy sarkán elmért kanyarív nyomai, de a 90%-t kihozza szerintem a polír. Eddig csak lemostam, illetve átmentem rajta wolfos lakkgyurmával, azóta egyel kevésbé szürke. Lehozott valami réteget, ami a gyurmán zöld színű volt. Talán alga? Én ilyet még nem láttam :F

    A polírgépem egy Skil, alap gép, de teljesen jól tudok vele dolgozni. Van egy viszonylag kemény durvázó korongom, amit még a Menzernás sráctól vettem. Azt mondta a BMW lakkokhoz szokták vinni, nekem bevált. Ezzel durváznék Menzerna FG400 pasztával. Aztán a finisheléshez kell vegyek egy korongot, mert - oktondi módon - nem mostam el jól még évekkel ezelőtt, és nem is ázott ki belőle a beszáradt paszta, szóval kuka. Ez egy Farécla G-Mop szürke volt, de ha valaki tud jobbat, akkor azt venném, de ezzel is elégedett voltam. Menzerna SFP3800-t használnék finishre, hologram eltávolításra. Ezt követően lezárásnak Autoglym SRP-re gondoltam, majd Autoglym EGP, esetleg EGP helyett Collinite 915. Ezek mind vannak a polcomon.

    A polír előtti, közbeni mosást sajnos vödörrel kell megoldanom, mert magasnyomású nem áll a rendelkezésemre.

    A kérdésem, hogy rendben lesz-e a szett így, vagy változtassak-e valamit, illetve, hogy milyen finish korongot vegyek? egy 123mm-es tárcsám van, tehát ha foglalat nélküli, akkor 130-140mm-es szivacs jöhet szóba. Én erre gondoltam. Illetve szükségem van még mikroszálas kendőkre, és egy jó "mindenmentes" samponra. Mit ajánlanátok? Előre is köszönöm a segítséget!

    Amit még tudni érdemes, hogy az Alfa motorházteteje műanyag. Bár szerintem polír tekintetében nincs jelentősége, de ha mégis, akkor tanácsot elfogadok :R

    Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.

Új hozzászólás Aktív témák