Új hozzászólás Aktív témák

  • Jigli

    csendes tag

    Sziasztok!

    Elpöffent a 3870 X2-m 7 év használat után de Fortuna mellettem volt és szerencsés tulajdonosa lettem egy SAPPHIRE HD 6870 1GB-os masinának potom 17 000 ft-ért. A kártya tökéletesen teszi a dolgát viszont én kicsit melegnek találom. Terhelés nélkül 60 fok terhelve pedig 75-78 fokos miközben a házban ugye minden szépen felmelegszik miatta, hiszen a levegő nem távozik hátul a sapphire hűtőtervezőinek köszönhetően.. Jó 4-5 fokot dob minden alkatrész hőmérsékletén terhelés alatt.

    Ami érdekelne, hogy ki milyen hűtést javasolna az eredeti lecserélésére? Jelenleg a flex kiadáson is található fűtő van rajta gyárilag. Víz kilőve, arra sajnos nincs "kedv".

    A másik dolog pedig, hogy van e lehetőség/értelme más típusú kártya biosát rátölteni? 7870-nél pl előszeretettel használják az 280x biosát amivel nem kis teljesítménynövekedést érnek el.

    Válaszaitokat előre is köszönöm!

    U.I.: A 3870X2-nél úgy oldottam meg a hűtést, hogy csak egyszerűen fogtam, leszereltem a műanyag burkolatot, kiszereltem a gyári ventilátort és gyors kötegelővel hozzá erősítettem egy 12cm Arctic Cooling F12 Pro házhűtő ventit. Így pl terhelés alatt a Dirt 3-nál 110 fok helyett 85 fokon ment a kari terhelés nélkül is kb 20 fok volt a különbség. Sztetek megjátszható ez a Sapphire-nál is?

    Nincs hős haza nélkül, nincs haza hős nélkül!

Új hozzászólás Aktív témák