Új hozzászólás Aktív témák

  • AthlonXP

    őstag

    válasz AthlonXP #21389 üzenetére

    Kifutottam...

    Azért írtam, hogy egyszerre csak relatíve keveset növelj a frekin, mert ahány 4870-es, annyi féle max freki van. Elég eltérő, hogy melyik mennyire bírja a tuningot. Szóval inkább haladj kis lépésekben és úgy könnyebben kideríthető mennyit bír a tied.

    Igen, arra gondoltam. Ha túlhúzod, akkor tönkre mehet és még csak fel sem, kell melegednie hozzá. Ha eléri a működési freki határát, akkor azon túl már baja lehet, ezért is hangsúlyozom, hogy óvatosan és kis lépésekkel ( mint a CPU húzása esetében is ) . Nem szabad egyből felhúzni a fenébe, mert abból baj is lehet, annyit meg nem ér az a pár MHz.
    Ennek a kártyának a tuning szempontjából, ahogy a tesztekből kivettem inkább a GPU sebessége a lényeg, mert a ramok, szinte alap frekin is bőven gyorsak ennek, vagyis egy kicsit "túlméretezték" őket a kártyához. Ez persze nem baj, sőt! De tuning szempontjából a GPU-t érdemesebb vizsgálni, az többet profitál belőle, mint a ramok.

    Egyébként, ha a ramok már a határon mennek, akkor azt könnyen észre fogod venni, mert el kezd "szemetelni" játék közben. kis négyzetek fognak villogni játék közben a monitoron vagy csíkok jelennek meg, villannak fel néha, stb. Akkor érdemes azonnal lejjebb venni a frekit na meg ránézni a hőfokokra is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák