Új hozzászólás Aktív témák

  • VivienR

    tag

    válasz 98bja #7104 üzenetére

    Nekem van. Bár már régen jártam itt.
    Egy fokkal pontosabb, mint a SA 2i-m, a 2i 2:00 (talán 2:15) percet tudott hozni 200mm-en, a GTi-meg kb 2:30-2:45 a vége. Még októberben volt szerencsém egy újabb teszt körre vinni, azóta vagy felhős az idő, vagy épp egyéb okok miatt nem jutottam ki.

    Viszont van vele pár dolog:
    Az első és legfontosabb, hogy ha guiding nélkül használod, akkor felejtsd el a pólusra állás utáni csillag 1-3-x csillagos finomhangolást. Csak ront a helyzeten, és sokszor nem is keveset, volt, hogy már fél perc alatt is össze issza mászott-csúszott a fotókon.
    Tud power bankról is menni, ha van megfelelő type-c - DC átalakítód. A beépített elem tartó fedél tartósságáról nem vagyok túlzottan meggyőződve...
    Ha vezérelni szeretnéd, akkor
    Windowson minden gond nélkül fog menni pl NINA-val. Pöpec...
    Ha linux alapú SW-vel szeretnéd használni, akkor mindenképpen kelleni fog egy USB-RJ45-ös EQMOD kábel. Vagy neki kell állni és normális USB vezérlőt megírni, mert nem oszt ki neki a rendszer tty-USB-t. EQMOD-al nekem tökéletesen megy Astroberry-vel.

    Egyedül ami még nem megy, hogy a SNAP-in port a legutolsó Indi library-ben nem került engedélyezésre. Engem ez annyiból zavar, hogy szeretek elektronikus zárat használni a D850-en, így a dither kizáródik, mert vagy a beépített 30-sec-es inteval timert vagy külső-t használok. Ha menne a snap-in, akkor a dither is mehetne. (Már terveztem, hogy belefordítom a SANP-in engedélyezést az Indi-be, de az Astroberry "kicsit varázslatosabban" kezeli a logokat, ,mit a dokumentumok alapján kellene, így még nincs meg a készülék kód hozzá, külön linuxot meg még nem álltam neki telepíteni e miatt)

    Itt van két kép mindegyik külön guide cam és csak pólusra állítással készült:
    https://1drv.ms/u/s!ArbwyQYe_FB7r4wUrhbrtSki_IfRuQ?e=Q2Bd3V

    a Pleiades 12.5 perc semmi bias, flat
    a Veil meg 7 perc flat nélkül (ami eléggé hiányzik)
    Orion-Lófej is de falt nélkül jelenleg eléggé tákolmány/gányolás állapotban van, plusz a rövid záridós trapezium sincs beleolvasztva.
    Mindegyik 200mm-en Tamron 70-200 f2.8 G2 és D850-el készült.

    Már várom, hogy legyen némi időm, meg természetesen tiszta idő, szeretném kipróbálni a 150-600 G2-vel guide segítségével mit tud.

Új hozzászólás Aktív témák