Új hozzászólás Aktív témák

  • föccer

    nagyúr

    Tegnap kipróbáltam az EQ3-at.

    600 mm (960), 20 sec, iso3200. Átlátszóság ~4, nyugodtság ~5. Ráadásul jó pocsék helyet találtam, mert teljesen fel volt ázva a föld, majdnem be is ragadtam a sárba a kocsival. Elég sok szórt fény volt, néha még 1-1 autó is elment mellettem, ezért 16 képet ki is kellett dobnom. Így is lett 103 "használható" light, bő fél óra.

    Az EQ3 a semminél mindenképpen sokkal jobb, de érezhető az olcsósága. A ~2,5-3 kg-os felszerelést azért simán megtartotta, igaz nem húztam ki az alu lábakat, csak szétnyitottam. A lehetőséghez képest szépen forgatta a léptetőmotor, de a 8x sebességgel gyakorlatilag nem lehet pozicionálni.

    Elkövettem egy csomó amatőr hibát, de nem baj, ebből tanul az ember. :) Egyrészt otthon hagytam a lézert, így a pólusra állásnál csak remélhettem, hogy a Polarist találtam meg. Másrészt a kocsihoz túl közel pakoltam le, ráadásul abba az irányba, hogy a fotózás pont a kocsi felett történt, így az is rendesen szórta a fényt. :D Na meg persze ma még melózni kellett, szóval este 8-kor álltam neki, így eleve nem nagyon volt sötét, de ez már ilyen.

    1 20 sec kép.

    Feldolgozást kellene megcsinálni. Ráeresztettem a DSS-t, de a végén mindig valami hibával leáll. :(

    [ Szerkesztve ]

    Építésztechnikus. Építőmérnök.

Új hozzászólás Aktív témák