Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Madmax81 #4128 üzenetére

    "Az a baj hogy sok az elvárásod"

    Igen, ebben bizonyára igazad van. Bár én inkább úgy fogalmaznék, h speciális az elvárásom, mert sok fúrógép több paraméterben alaposan felülteljesíti az elvárásomat.

    Lacikám!
    Mióta elszaladtak a Hiltimmel, azóta fogalmazgatom magamban, hogy miként is kérdezzelek ki Makitailag - esetleg másilag.
    Mert mostmár nem ábrándozgatás, tervezgetés szintű ez a dolog, hanem konkrét és sürgős, hiszen nincs fúrógép már egyáltalán. (Van még egy négykilós Flex, de az erre a munkára kizárt.)
    Először leírnám, mire is kell:
    Csinálok mondjuk 1000 db csattogószárnyú lepkét. Ez egyenként 8 db (4db 3x10; 2 db 3x12 ill. 2 db 3x 16) csavar, amit elő kell fúrni bükkbe. Ha nem fúrom elő, reped a fa. Mindösszesen tehát 8000 db 2,5-ös furat kell. Gyorsan, könnyen.
    Ajánlottad a két 1 kilós Makitát. Jól átnéztem. Aztán gondolkodtam, h lehet, jobban járnék egy ilyennel. Igaz, h 40 dekával nehezebb, viszont megáll a talpán. Magyarul szerintem könnyebben, gyorsabban felemelem, mint a fekvő 1 kilósat.
    Összehasonlítottam ezzel. Úgy látom, a különbség csak az akku erejében van. Nem tudom, hogy az erősebb akku ez esetben mit is jelent? A 2 A/h-s akku jobban terheli a motort, v csak tovább bírja szusszal?
    Úgy érzem, h a kisebb nem csak olcsóbb, hanem tovább is bírná azt a ribillió indítást. S lehet, h a 9,6 V-os még alkalmasabb lenne?
    Ezt biztosan jobban érzed nálam.

    Mert a gépnek gyakorlatilag nem az lenne a feladata, h fúrjon 2,5-ös lyukat, hanem az, h elinduljon. A motort mozgásba hozni sokszoros energia kell egy kis szirszar lik odabiggyesztésénél.
    És gondolkodtam azon is, h nem túl nagy vajon az 1200-1300 fordulat tartósság tekintetében nekem? Az AEG csak 600-al ment, és igaz, bírtam volna gyorsabban, de megfelelt nekem akkora fordulat is.

    Szóval miben érzed a különbséget 1,3 vs 2 Ah között?

    (De kár, h anno nem tudott összejönni az, h elhozod a Makitádat kipróbálásra - mert 20-30 furat után már megéreztem volna, h mit is tenne nekem egy olyan gép, mint a tied?)

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák