Új hozzászólás Aktív témák

  • bim

    veterán

    Szerintünk nem elvesztegetett idő amíg elkészítünk egy normális fakötést. Ketten dolgozunk. Amíg kollégám kivésegeti a fészkes horgolást én kiszintezem a talpszelement lézerrel. Igazából mindenki teszi a dolgát és senki nem áll. Fogópárnál egybefogunk 8db.-ot és rájelölve egyben kivágjuk rá a rovást . Összességében mit vesztünk vele? Pár órát? Egyszer nagyjából kiszámoltuk hogy egy 250m2 körüli tetőnél max 1-2 nappal tart tovább ha így készítjük el a magunk módján mintha összecsapnánk.
    Ha szintezünk és utána kicsapjuk a zsinórpadot akkor minden mérettel lehet a padhoz menni, sőt az az etalon. Addig kell feszegetni a görbe fákat amíg pl. nem megy be a rovásba a szelemen. Megjegyzem hogy van dolga az "R"-es Pihernek. Ha csak simán alászorítod fel se tűnik hogy nem jó a méret. Persze kevesen vagyunk így de mindenkinek más a dilije.
    AMúgy vén fejemre jöttem rá hogy párban kell szabni a lapolást és akkor nem lesz hosszméreti probléma az ütközőknél. Tudom ez egy asztalos topik csak azoknak írtam le akiket érdekel. ;] (jah és nem láncfűrésszel hanem körrel kétoldalról bevágva vésővel kitisztázva. Tudom, tudom lassabb...)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák