Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Rohamkukac #15286 üzenetére

    Furcsa, én egy másik ikeába járok, mint a kuncsaftjaid, de nekem még egyetlen ikeás bútorom sem esett még szét. Az is igaz, hogy igyekszem rendeltetésszerűen használni a bútorokat, ami ott kezdődik, hogy például az összeszerelés során nem húzom túl a mellékelt csavarokat, mert kétségtelen, hogy a forgácslapban könnyű megszakítani a "menetet" és akkor már nem fog semmit. Az imbuszkulcsos csavarjaik kellően hosszúak, csodálom, ha az valakinél nem tart, a kívülről meg nem látható, rejtett kötéseik esetén a forgácslap vastagsága nyilván határt szab annak, hogy a spéci csavarjaik mennyire állnak benne stabilan. A spiáter bútorcsavarjaikat én sem szeretem és ugyan nem emlékszem, hogy eltörtem volna egyet is, de azért rossz érzéssel húzom meg őket.
    Azon hiába vitatkozunk, hogy tartósabb az összeragasztott bútor a szétszerelhetőnél, amikor a tizedikről kell lesétálni az általad összegyógyított bútorral a tulajnak, akkor elgondolkodhat, mit nyert azzal, hogy megfosztotta a bútorát a szétszedhetőségtől.
    Valamit valamiért.
    De mondom még egyszer, az ikeában árulnak olcsóbb és drágább megoldást is ugyanarra a feladatra. Aki az olcsóbbat választja, az a gyengébbet is választja.
    A legrégebbi Ikeás bútorunk a konyhabútor. Szokásos fehér korpusz bükkfa frontokkal tömbösített bükk munkalappal. Jól működik, nem akar szétesni. Ezzel együtt azok a polcok, ahol pl. a rozsdamentes edényeket tartjuk, ott a laminált felület megkopott kissé. Ha zavar, szétszedem és kicserélem. Ha összeragasztottam volna, akkor nem tudnám kicserélni.
    Az öcsém vett egy ruhásszekrényt a Jysk-ben, elképedve láttam, hogy 15mm-es bútorlapból csinálták. A saját súlyánál fogva meghasasodtak a szekrény oldalfalai. Ennyire tré megoldást az Ikeánál én nem látok.

Új hozzászólás Aktív témák