Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    Amikor az ikeát szitokszóként szokták használni, olyankor én védelmembe veszem a svédeket.
    :)
    Mutassatok még egy céget, amely a lakáskultúra (vagy bármilyen más) területén ilyen lefedéssel árulná a saját!!!! termékeit. Nézzétek meg milyen kulturáltan és jól működik a honlapjuk, a katalógusuk és maga az áruház is.

    Jellemzően mindig azok a sóher? hozzánemértő? emberkék hangoskodnak, akik az Ikea széles termékkínálatából a lehető legolcsóbb, legkompromisszumosabb terméket veszik meg, utána meg méltatlankodnak.
    Tessék itt van ez a komód:
    http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00067830/#/50121250
    Tömör fenyő, különböző színekben. Nem tudom, hogy 66.000Ft mennyire sok érte, de félek, hogy "vért izzadna" bárki köztünk, ha ugyanebben a minőségben kellene megcsinálnia. Hasonló felületi minőség, hasonló pontosság. Hozzáteszem, nem az a minőség, hogy magad megcsinálod otthon és a ragasztó majd jól összetartja, hanem úgy megcsinálni, hogy aztán azt nyugodtan rábízhasd egy laikusra, aki otthon 2 csavarhúzóval meg egy imbuszkulccsal fakalapács nélkül össze tudja rakni, anélkül, hogy szidná a készítő anyukáját
    Persze, ezt most csak a játék kedvéért említettem, hiszen nem cél versenyezni egy sorozatgyártott termékkel.

    Múlt héten egyébként vettünk egy ilyen fiókos szekrényt (25.000Ft-ért árulták...) engedtem a csábításnak, mert ennyiből (bruto 60kg) az anyagot nem tudnám megvenni, és engem személy szerint az is élvezettel töltött el, hogy minden a helyén van, a 250db csavart, ilyen-olyan kütyüt, püfölés nélkül, szépen lehetett összeszerelni.

    Természetesen ez még így is egy "gyengécske" konstrukció, ha én csinálnám biztosan pár mm-rel vastagabb anyagokat használnék, de azért eredeti árán is versenyképes tárgy.

    És tessék nem elfelejteni, hogy az ikea a kispénzű, fiatal vásárlók boltja. Ahogyan a Mcdonald sem az a hely lenne, ahova születésnapot ünnepelni jár az ember.

Új hozzászólás Aktív témák