Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Rohamkukac #14710 üzenetére

    Teljesen jól mondod. Ez a lényege valóban. Előtolás nincs a dekopírfűrészen, van viszont laplengetés. Nos, én azt minél nagyobbra szoktam venni, ha nem számít, hogy jobban felszaggatja a késél a fát.
    Igen, az új, és nem tecsógazdaságos lap lényegi dolog. Ezt még megtoldanám annyival, hogy nagyon sokféle vágásra kihegyezett fűrészlap létezik a piacon. Ide szélesebb, ritkább váltófogú illik. Sokat használom a dekopírfűrészt. Azt vettem észre, hogy a Bosch kiváló tulajdonságú, tartós lapokat kínál. Sebtiben, mert épp nem volt a boltban épp az, amire nagyon szükségem lett volna, megvettem a Makita Bosch megfelelőjét. Ha egymásra tettem a két fajtát, semmi különbség nem látszott, de a Bosch magasan verte a Makita ugyanolyan lapját. (Mivel a Bosch cég fejlesztette ki a T befogású lapokat, az ő repertoárjához felelteti meg sok gyártó a fűrészlapjait.)
    És mégvalamit:
    Még ebben az ötvenezer forintos kategóriában is nagy a szórás. Volt a kezemben néhány márka, mind használható, mindnek van valami ütőereje, és mindben van valami bosszantó. A metebó lágyindítása pl egnem kifejezetten zavart, meg aztán a kezemben maradt a fogantyúja, és macerás volt hirtelen kikapcsolni, bekapcsolni. Jól végezte a dolgát, de nem állt kézre. A DeWaltnál megálltam - nem érdemes tovább kísérleteznem, ez nekem mindenben megfelel. Két gépet jó lett volna még kipróbálni: A kék bosch-t, mivel onnan indult ez az egész technológia, valamint a Festool gépjét, ami valószínűleg verhetetlen mindenben, csak árban nem.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák