Új hozzászólás Aktív témák

  • Gtaati

    őstag

    Helló Mindenki!

    Fejleményeket tudok megosztani a Q10 Pro kapcsán! Korábban írtam h nem működik az auto frame rate. Ami mint most kiderült nem igaz.

    A tv szívatott vagyis szívat! A drága jó tv-m egy LG 55UB850V. Ez rendelkezik 4db 4K60Hz-es bemenettel HDCP 2.2; ARC; 10 Bit; MHL. Ezek közül én a 10bitre kötöttem a Q10 Prot mer tudja a 4K 60Hz-t a 10Bitet és az UHD Deep Colort. Pont ezért gondoltam, hogy ez a tv legkomolyabb bemenete. És itt nem működött az auto frame rate amit beállítottam fixen mindig az volt.

    Eztán próbára átdugtam a hdmi-t a MHL-be illetve a HDCP 2.2-be és láss csodát működik. Szépen levált a fixen beállított 2160p 60Hz-ről 2160p 24Hz-re. Na ennek nagyon megörültem, csak egy szépséghibája van a dolognak, mégpedig h ezeken a bemeneteken a tv nem tudja a 10 bitet tehát nem tudom használni a YCbCr420 10Bitet csak a 8bitet, illetve ezek a bemenetek nem támogatják az UHD DeepColor-t sem.

    Ezen én nagyon meglepődtem a tv oldaláról, mert amikor vettem utána néztem és sehol nem találtam semmit arról h bemenetek között ilyen különbségek vannak.

    Véleményetek szerint képminőséget tekintve mennyit veszitek a 10Bit helyett a 8Bittel illetve az UHD DeepColor nélkül? Mert úgy fest a dolog h valamelyik irányba kompromisszumot kell kötnöm! Illetve ti a fentebb felsorolt bemenetek közül melyiket tartjátok a legalkalmasabbnak a Q10 Pro-hoz?

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák