Új hozzászólás Aktív témák

  • norti

    addikt

    válasz norti #2219 üzenetére

    Hát, egyelőre negatívak az élményeim sajnos.

    Működik a kártya, semmi gond nincs a hardverrel. Viszont Windows 10 alatt a driver egy hulladék. Alapból felrak egy 17-es verziót, amivel 5GHz-en egy jó darabig elvan, aztán dobja a kapcsolatot. Felraktam a legfrissebbet az intel oldaláról (18.40), kb. 100MB forgalom után szintén dobja a kapcsolatot. A max. 300 Mbps-et (router ennyit bír N-en) kiírja, de a tényleges kapcsolat csak 125-150 Mbps között mozog. Vagyis mozogna, de amint terhelés van, egy idő után szétbont, egy speedtest nem megy végig, belső gigabites hálón másik gépről 150 Mbps a max. de ott is megszakad 2-300 MB forgalom után.

    Ez mind 5 GHz-re vonatkozik, nem tudom, az antenna szerepet játszhat-e benne, de inkább driver gondok lehet. Kipróbáltam az ASUS által kiadott legfrissebb Intel drivert is (18.33), de azzal is ugyanez a helyzet.Beállításokat is végignyálaztam, lepucoltam az Azurewave drivereit is. Routeren is próbáltam az összes HT40 beállítással, de sikertelenül.

    Majd még tesztelem a 2,4 GHz-es sávot, de ugye ott meg ugyanaz a max. sebesség, mint a gyári kártyával, sokra nem megyek vele. AC-t július elején tudom majd tesztelni. Majd még megírom az eredményt azokról is.
    BT elvileg működik, azt nem teszteltem.

    A térerő max. 1 téglafalon keresztül, a gyárival 1 "pálcikával" max. alatt volt.

    Egyelőre én ezt a kártyát nem igazán ajánlom a G551-be :( Ha sikerül fixálni a driver problémát (esetleg a routeren belőni a konfigot, hogy együttműködjön a kártyával) vagy AC-n hibátlanul működik, akkor arra biztosan, de N-es wifire nem igazán.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák