Új hozzászólás Aktív témák

  • oriic

    HÁZIGAZDA

    Lement a 25. rész is, így gondoltam egy rövidke szösszenetet írok róla.
    Az idei szezon annyira nem mondható szerintem erősnek, viszont akadt egy két kivétel ami azért érdekelte az embereket.

    Az egyik közülük a SAO volt. Maga az alapötlet nem újkeletű dolog, elég csak a .Hack szériára gondolni. MMO játék animésítve? Nem tudtam hogy mi lesz ebből, lévén nem vagyok nagy MMO játékos, talán egy két ingyenes játékot próbáltam ki össz-vissz.

    Na de nézzük az animét. Az egész alapjául az azonos nevű Light Novell áll, amiből jelenleg is adnak ki részeket. Ennek egy kis szeletét(az elejét) dolgozza fel az anime. (kisebb változtatások természetesen vannak)

    A történet középpontjában Kazuto Kirigaya áll, többek között az ő történetét ismerhetjük meg a széria alatt. Magát a sorozatot két nagyobb részre osztották.

    Az első rész maga az alaptörténet, miszerint egy virtuális MMO játékban ragadnak az emberek, játékbeli haláluk esetén valóban meghalnak, és csak akkor szabadulnak ki, ha valaki végigjátsza a játékot. Lehet találgatni ki lesz ez a valaki.

    Természetesen a helyzet nem ilyen egyszerű, érdekes és izgalmas dolgokat tudhatunk meg a részeket megnézve.

    A széria 2. felében egy új MMO játék lesz a középpontban, ami eléggé különbözik az előzőtől, viszont szoros kapcsolatban állnak, pont emiatt lesz ez a konfliktus okozója, és eszköze. Itt már a történet teljesen más hangulatot vesz fel, egy egyéni küldetésre kísérhetjük főhőseinket.

    Véleményem szerint, az ALO-s részek kicsit gyengébbek lettek, viszont még mindig odaszegeztek a monitor elé.

    Az egész sorozatról elmondható, hype ide vagy oda, hogy a végletekig szórakoztató, kinézetre is gyönyörű, és maga a történet is elragadó, még akkor is ha logikai bakik vannak benne. Ez persze egyén kérdése, van aki kiszúrja őket, van aki nem, én konkrétan egyet vagy kettőt vettem észre, de nem érdekeltek, élveztem a sorozatot.

    Az egésszel egyetlen nagy probléma van. Maga az anime az LN-nek csak egy nagyon kis részét dolgozta fel, így rengeteg ember reménykedik benne hogy kapunk egy vagy akár több folytatást is. LN spoilereket olvasva, fantasztikus történetek vannak még hátra, így bízton állíthatom hogy megérné a folytatást elkészíteni.

    Ez persze nem rajtunk múlik. Japánban az LN és az eddig kiadott BD lemez eladások a plafont verdesik, úgy hogy akármi lehetséges. Remélem nem hagyják az egészet itt abba, minél előbb jön a folytatás.

    Hogy mikor. Jó kérdés, tippre talán jövő év vége, vagy 2014 eleje.

    Ajánlom mindenkinek a sorozatot.

    Live-Die-Respawn

Új hozzászólás Aktív témák