Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz air #95902 üzenetére

    Nekem nagyon úgy tűnik, hogy valamiért a 3GB (és esetleg a több?) RAM-os készülékeken jelentkezik, mintha érzékelné, hogy ott többet foglalhat, és foglal is, ami ne lenne gond, ha nem a felhasználói app-ok elől venné el a helyet.

    Hogy te milyen alkalmazásokat használsz folyamatosan a háttérben, az erősen befolyásolja a szabad RAM mennyiségét.

    Semmilyet. Azaz én mindent kiszórtam a firmware-ből, amit lehetett (amelynek hiányában nem fagy a rendszer, nem okoz esetleg wakelockot, hogy próbálja mindig elindítani és nem kell a HW működtetéséhez), nem volt telepítve külső alkalmazás és így lesz induláskor ~850MB a System RAM foglalása fresh bootnál, és ez csak nőni tud, pontosabban leginkább 1.2GB környékén tanyázik (és erre jönnek még ugye az olyan "kötelező" alkalmazások, mint pl. launcher, call, messaging etc., amelyek közül ugyan lehet, hogy egyik-másik a System része, de az én telefonomon pl. a messaging sima app-nak minősül, ha kilövöm, látszik is, hogy felszabadul az "Apps" memórafoglalása).

    De engem nem érdekel a szabad RAM mennyisége, mert a szabad (kihasználatlan) RAM feleslegesen van bent a készülékben. Azért építik be, hogy használjuk.

    Igen, ez így papíron nagyon jól mutat, és a valóságban is jó lenne, ha kizárólag ezért lenne foglalt, csak a probléma nem ez, hanem az, hogy ha tele lenne appokkal a RAM, akkor is ugyanekkora a foglaltság, ez már baj, mert ilyenkor nem a System foglaltsága csökken, hanem elkezdi kilőni a régen nem használt appokat.

    Egy szó mint száz, csak maga a rendszer egyik készülékben sem használ el 1,5GB-ot, ebben biztos vagyok, még úgy is, hogy természetesen nem láttam az összes piacon lévő készüléket.

    Nem csak a rendszer, hanem egyéb, a telefon használhatóságához szükséges appokkal együtt. De tudod mit, legyen a rendszer csak ~1GB, annyit sok készüléken (3GB-os) csak maga a "System" elfoglal, befejezhetjük az értelmetlen szócséplést?

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák