Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz Wolfskin #146195 üzenetére

    Bizony tudunk. Root-olásra ott a Magisk ami nyílt forrású, nem tudom mikor volt ez a fiaskó de elképzelni nem tudom hogy 3 éven belül, mert Marshmallow-n voltak utoljára olyan appok amik exploit-al tudtak root-olni és kínai s.*rokat telepítgetni. Ezek anno be is másol(hat)ták magukat rendszerappnak így factory reset után (ami ugye csak a /data-t formázza, a rendszerpartícióhoz nem nyúl, nem is tud, nem is értelmes) persze mindig "fent maradtak".

    A teljes (biztonsági) mentésre pedig eleve nem kell root ha a teljes ROM-ot menteni akarod, arra egy tisztességes custom recovery kell (pl. TWRP vagy OrangeFox) mert abban lehet csinálni teljes partíciók tartalmáról mentést. Ehhez (a custom recovery flash-hez) kelleni fog a nyitott bootloader - ha esetleg írnál egy készüléktípust az még talán vinné valamerre a diskurzust, pl. van-e rá official/unofficial custom recovery, A vagy A/B rendszerű-e a készülék (ami a Magisk telepítéséhez (ha mégis kellene root) szükséges lesz), ésatöbbi. A készülék topikja jó támpont lehet (ha van).

    Ha csak a telefonon levő appokról, esetleg a kontaktokról, SMS-ről, Wifi-ről kell mentés akkor Swift backup és Titanium Backup jók lehetnek.

Új hozzászólás Aktív témák