Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Ren Hoek #8218 üzenetére

    A Tonga elvileg 384bites buszú, csak sanszosan nem erőltetik még a fullos verzióját valamiért (pl. mert jóval drágább úgy a tokozás, a PCB, a körítés, kivárnak vele). Tényleg nem a legszerencsésebb a 256bites buszával, de nézzük azt is, mennyiért adják.
    Kapaszkodj, 75K-ért kapod meg a 4GB-os verziót, annyiért, amennyibe egy 128bites GTX960 is kerül. Ezen két kártya közül egy pillanatnyi gondolkozás nélkül hoznám el a 380-at....
    A Delta Color-ról az Nv ilyen ~25%-os növekedéseket írt, amit vélhetőleg a lehető legoptimálisabb körülmények mellett mértek. Mindezt az óriási L2-vel együtt. "Thanks to the improvements in caching and compression in Maxwell, the GPU is able to significantly reduce the number of bytes that have to be fetched from memory per frame. In tests with a variety of games, Maxwell uses roughly 25% fewer bytes per frame compared to Kepler. "
    A Maxwell2 "ledadogás" ellen elég lesz, ha annyit csinálnak, hogy a GTX980 Ti-n fusson valahogy a maxgrafika. Ott azért bőven van sávszél, gyárilag közel 340GB/s, ami tuninggal akár 380 környékére is növelhető. ;)
    Ehhez képest egy GTX980 a 224GB/s-el, vagy a GTX970 a 3,5GB-ján elérhető 196GB/s-el elég halovány.
    Egyébként egyetértünk, AMD-től főleg a Fiji és Hawaii csipes kártyák fognak remekelni, majd meglássuk mennyire. Ugyanakkor a már lassan ősöreg Tahiti is szépet alkothat még, ha nem botlik el pár korából fakadó apróbb hiányosságán (gondolok pl. a "mindössze" 2 compute futószalagjára).

    Szóval már ma is van tisztességes sávszélességű Maxwell, csak épp vastagon megkérik az árát. Jelenleg kb. dupla áron méri az Nv a Maxwellhez a sávszélességet az AMD-hez képest, ami azért nem éppen bíztató.

    Az AMD-nek nem fog kelleni ilyen trükk az eladásokhoz, van bőven ember, aki most Nv-t használ, de át lehet csábítani. Vagy akinek már régebbi, lassabb AMD-je van, azok is vesznek előbb utóbb újat.

    "Szépen bemész egy webshopba és rendelheted a 14/16 nm-es csendes, halk és brutális teljesítményű kártyákat."
    Ha lehetek őszinte, ez az a verzió, amitől nem tartok. :N Persze, jön a HBM is, meg minden jóság, de hogy olcsó nem lesz, az is 99%.

    (#8221) Ren Hoek: A régi GCN-eken hardveres okokból nem megy a Freesync. Ez ilyen, amelyik újításhoz hardver kell, azt nem tudják szoftveresen hozzáadni utólag. Erről nem az AMD tehet. Ahogy az Nv sem fog tudni utólag még 128GB/s sávszélt adni a GTX980-akhoz vagy GTX960-akhoz. :))

    Ha szétszakad a piac, azt köszönheted az Nv-nek, mert betegre akarták keresni magukat a Maxwell-el. ;) A vékony busz meg kellett a költségek és fogyasztás alacsonyan tartásához.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák