Új hozzászólás Aktív témák

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz Venyera7 #8219 üzenetére

    Elméletben ilyen nem történhet meg, mert a régebbi GCN-ekre is ugyan úgy jönnek az újítások... viszont elég az is, hogy jön egy vezetőcsere, Lisát kirúgják...és jön egy szigorú vadkapitalista vezetés, akik rendbeszedik a céget. Már korábban is volt egy cikk, hogy bizonyos GCN verziókon bizonyos dolgok jobban futnak. Ezzel az ürüggyel már meg is léphető, hogy rosszul fut a régi GCN-en valamiért. Ahogy a 270X/280X/370-nél sem megy a Freesync pedig hogy reklámozták annak idején...én ezért adtam el a kártyát konkrétan (és lettem nV-s) és volt arról is szó, hogy a 3XX-ek fognak támogatni feature-öket, amiket 2XX nem, pedig rebrand csak... Majd kiderül.

    Szóval nagyon gáláns dolog kedvezni a régi tulajoknak, de vajon egy logikus piaci döntés egy olyan cégtől aki a csőd szélén masírozik a szakadékba? A 290/290X-eket amik addigra kb midlevelnek számítanak majd, pont egy jól támadható szegmensben, 80-100K körül - ahol tudnának új ügyfeleket nyerni... na pont azokat nem kell lecserélni, mert baromi jól futnak majd rajtuk a DX12 async játékok tömkelege.

    Másik oldal meg az, hogy az Async kb végtelen szávszélt igényel, úgyhogy lehet minimum HBM1 de HBM2 kell majd hozzájuk. Akkor most mire koncentráljon szerencsétlen fejlesztő? Szívószál 200 GB/s-re vagy 300, vagy 500, vagy 800 stb...? ...és itt nem csak plusz csilivili effektekről van szó, hanem igen komoly játéktechnikai dolgokról. Egységek száma, AI, fizika, stb... Szétszakadhat a piac teljesen...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák