Új hozzászólás Aktív témák

  • Spizzi

    tag

    Sziasztok!

    Napját se tudom, hogy mikor volt utóljára AMD procim (Phenom 2 X4, tehát ilyen 10+ év). Nem régiben cseréltem le a 6800 XT kártyámat egy 7900 XTX-re és szomorúan tapasztalom, hogy bizony a 11900 nem igazán elég alá, van ahol igen és 95%+ a kártya de ahol limites ott sajnos nagyon csúnyán az és semmivel nincs több frame mint a 6800 XT-vel, mindamellett, hogy mivel persze a CPU küszködik ezért laggok is előfordulnak.

    Szóval cserélnem kellene a processzort és mivel ez az AMD vonal a kártyáknál bevált nálam az utóbbi időben hiszen már zsinórban másodjára is bizalmat szavaztam nekik ezért most a Ryzen-ekkel is megpróbálkoznék. Szóval egy kis útbaigazítást szeretnék kérni, hogy mi fán teremnek ezek a procik, milyen lapot, milyen RAM-ot, milyen hűtőt ajánlanátok? Konkrét keretet nem határoztam meg de kettő példánnyal szemezgetek, az egyik és az olcsóbb a 7700X, a drágábbik verzió pedig a 7800X3D. Azt tudom az X3D procikról, hogy játékban eléggé jók és végülis nekem arra is kell, más egyéb igényem csak annyi, hogy 2-3 Excel tábla, illetve 4-5 Chrome Tab egyszerre ne fektesse ki, de gondolom, hogy ez nem probléma még egy belépő kategóriás procinál sem. Amitől jobban tartok, hogy külföldi fórumokon olvastam, hogy ezek a 3D V-Cache procik úgymond "kényesek" és nem feltétlenül stabilak annyira mint egy hagyományos darab. Én mondhatni lusta vagyok ilyen téren, nekem bőven elég az Adrenalinban a kártya órajeleivel meg feszültségével szórakozni minden játéknál külön profilon, hogy a max perf./max stability-t megtaláljam, a hátam közepére se kívánom ugyanezt és hasonló jellegű procedúrákat a BIOS-ban is.

    A harmadik opció ami felvetődött bennem, hogy megvárni a Zen 5-öt és abból is a 8700X-et, ahogy olvastam tavasszal jönnek ami annyira nincs messze, nem sürgős még annyira a dolog. Addig szimplán nem játszok azokkal a játékokkal ami ennyire CPU heavy de azért mégiscsak jó lenne már most is ha minden jól futna...szóval na. Ez mennyire lenne hülyeség?

Új hozzászólás Aktív témák