Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz laci.csabi #36667 üzenetére

    Abszolút nem 20-ad rangú szempont volt nálam a hűtés, épp ezért kérdeztem itt a fórumon vásárlás előtt, arról nem tehetek, hogy akik ajánlották a házat, nem voltak körültekintőek. 970, 390 és 390x vga valamelyike volt betervezve, így is kérdeztem.
    Persze én is jobban utána nézhettem volna, ez is igaz.

    Habugi: Vettem 3db 120mm-es ventit, 2db coolink swif2-1201-est és egy Artic F12-őt. 7k volt a 3db. Illetve még 500ft-ért egy elosztót a ventikhez, amit a tápra tudtam dugni. Úgy terveztem, hogy kettőt beteszek felülre szívni, de csak az egyiket tudtam beszerelni, mert a másik a memóriáktól nem fért oda. Micsoda tervezés. :D
    Illetve a harmadikat meg előre akartam volna betenni, hogy fújjon. Ehhez le kellett volna vennem az előlapot, ami szintén nem sikerült, mert úgy éreztem ezt el fogom törni ha feszegetem. Csavaroknak nyoma sincs, minden szegecselve van, vicc.
    Végül úgy csináltam, hogy kettő fúj baloldalról, egy szív felül, és maradt a gyárilag beépített elöl fúj, hátul szív. Tehát most 5db 120mm-es ház venti van. Egyébként amit bal oldalra raktam, alig tudtam becsavarni egyik oldalt, a másik oldalához hozzá se fértem, ott gyors kötöző rögzíti mind a két venti egyik oldalát. Ez is egy vicc.
    Sikerült jócskán lejjebb faragni a hőmérsékletből. Nagyon meglepődtem az eredményen.
    Fél órája megy a furmark, 79-80 fok körül ugrál a gpu hőmérséklete, vga venti 75-79% körül forog.
    A vrm1-es hőmérséklet 92 fok.
    Gyakorlatilag elértem azt a hőmérsékletet amit tegnap csak az oldallap levételével sikerült. Szóval siker. Köszi a türelmet és segítséget. Úgy néz ki akkor még is marad a vga.
    Még annyit fogok csinálni, hogy kifúrom a plexit, és kap még egy ventit a vga mellé, ami szívni fog.
    De ez már így használható.
    Viszont ez a ház tényleg baromi rossz választás volt. A szerelése borzalmas, a kábelekkel megszenvedtem mire nagyjából elrendeztem valahogy, így is messze van a tökéletestől, de kb rend van benne.

    40 perc furmark és stabil 79-80 fok, ez már egész jó. :)
    Most langyos a ház teteje, tegnap dőlt ki a meleg, hihetetlen a változás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák