Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Bigemperor #31989 üzenetére

    De egy mai VGA-t sokféle kábellel használhatsz, sőt a hossz sem mindegy...
    Egy DVI-I csatiból kijöhet digitális TMDS és analóg jel is, így köthetsz rá (szükség szerint passzív átalakítóval, ami csak a konnektor/dugó formátumot és a kábelek PIN kiosztását rendezi át mechanikusan) DVI-D, D-sub, vagy HDMI kábelt is (jobb helyeken a DVI csatiból konvertált HDMI-n is átmegy a hang, ez csak spórlás, hogy az utóbbi időben már sokszor nem, ahogy az AMD már teljesen elhagyta az analóg DAC-t is, így Dsub sincs).
    A HDMI is ugyan így visszakonvertálható DVI-D csativá (analóg már nincs benne, de a kép kompatibilis).
    A DP az DP, abból csak aktív adapterrel lesz bármi más, de ide meg "beszemtelenkedett" az asztali gépekbe való, duplaslot-os kártyákra is a "mini" konnektor, illetve vannak kártyák, amiken csak DP van, aktív adaptert pedig szerezz ahol szeretnél (na, ez már kicsit kellemetlen, mert az aktív adapter drága, nem mindig kompatibilis minden eszközzel, esetenként megkérdőjelezhető lehet a képminőség is, stb).
    És néha lehet még a kártyán D-sub csati is, ami szintén csak analóg és sehova nem megy oda-vissza (aktív adapterrel igen, de abban az esetben nagyon erős kérdőjel a létjogosultsága).

    Tehát adott esetben csomagolhatnának a kártya mellé egy hosszú HDMI kábelt, ami vélhetően elér majd a TV-dig, egy-egy rövidebb DVI, D-sub és DP kábel(eke)t, vagyis összesen akár 10m-nyi "madzagot", rajtuk 2x4 csatlakozóval...

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák