Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Ghoula #12274 üzenetére

    A kis szivárgású, ha odaadod neki a max ajánlott feszt, sokkal melegebb lesz, mint az alacsonyabb szivárgású, gondolom, innen ez a dolog.

    Jogos, én is azt szoktam nézni, a VRM OUT-ot, csak a régi HWiNFO (amit hónapokon át használtam kb. 5 nappal ezelőttig) a blokk aljára eddig mindig a VRM OUT-ot tette, észre se vettem, hogy a frissben ott már az IN van. :B

    Persze, a szivárgási áram ugyanolyan hővé alakul, mint a kisebb szivárgásúban. :) Csak a csip által felvett elektromos teljesítmény számít, az fűti a hűtőt, abban minden benne van. ;)

    Szerintem generációk óta a tejesítményfelvétel a gát, nem a defektív csipek. ;) Ha meglesed a Hawaii-info progit ott is csodálkozott a készítő, hogy a 290-esek elsöprő többségében ugyanaz a fizikai blokk van letiltva, azaz F801-es a maszkja, míg ugye a fullos 290X az F800... Szerintem ez mindent elmond. ;) Találd ki az enyém is milyen. ;] F801, mi más. :)
    Itt a forrás a 613-as posztban: [link]
    "1. Why it may be useful to upload dumps to the forum?
    Even the same type of chip may give various readings. For present moment its very interesting to get some statistics about locked 290 chips. Exact Rx1 dumps together with some info about your card (like its brand or manufacturing date) are needed for that. Predominance of F801.... readings in locked chips is somewhat strange.
    " ;)
    A saját 7950/70-jeimmel is ezt tapasztaltam. A 7950 torkosabb volt, míg több 7970-es is azalatt maradt. :K

    Szerintem amúgy elég szignifikáns a különbség, 17%-al többet kért nálam enni, míg nálad 7%-al gyorsabb is volt, miközben ennyivel kevesebbet fogyasztott, azonos órajelen. :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák