Új hozzászólás Aktív témák

  • Golota

    aktív tag

    1 hetes Sapphire Nitro + 4GB tapasztalatok:

    Kicsomagolás után kézbevéve szembetűnő a masszív, igényes kidoglozás. Csupa fém az egész, jó benyomást tesz. Nekem egy régi GTX460 OC volt eddig, de a WIN10 nem jött zavarba, csont nélkül bebootolt, felismerte, szépen beállította a drivereket és csak egyszer fagyott le, mikor egy gpu-z-t indítottam. Én display porton keresztül használom, aki szívott már nagy felbontással és HDMI-vel, annak nem kell magyaráznom miért. Az előző VGA-hoz képest irgalmatlan hosszú a kártya (+6 cm!), de kis átszereléssel bement a házba (egy régebbi Gigabyte házam van).

    Nekem egy Z77 + i2500K kombóval megy, hozza a 3dmark átlagot, de ez nem is érdekel külöünösebben, csak a teszt kedvéért futtattam le. Az általam próbált játékok szépen mennek 2560 x 1440-ben. Egyébként egyedül a tesztprogi küldte 80 fok fölé a GPU-t, egyetlen másik játék sem tudta 73 fok fölé vinni. Ez 53%-os venti fordulatot jelent és ekkor már hallható a kártya a többi venti mellett, de egyáltalán nem zavaró, lényegesen halkabb, mint a GTX 460 volt.

    Normál használat (böngészés, Photoshop, munka, stb) közben a venti hangtalan. Levettem a ház oldalát és figyeltem: az idő 90%-ban passzív módban dolgozik, ez kb 40-45 fokos GPU mellett. Ha felmegy 50 fokra, akkor a venti alacsony fordulaton bekapcsol és szépen visszahűti 30 fokra, miközben a user nem hall semmit. Ügyes.

    Egyébként az én dobozomon is leragasztott 8GB van és a windows is 8GB-nek látja, amiből 4-et használ....

    Egy tipp, ha regisztrálni akarsz a Sapphire Select Klubba (mindenféle extra promók, ajándék letöltések): az instrukciókkal ellentétben NEM a kártyán kell keresni a széria számot, hanem a dobozra tragasztva. Kb fél óráig próbáltam a gépbe világítva, kúszva lenyomozni, hogy hol lehet, mire frusztrációmban ránéztem a dobozra...

    Mindent összevetve: eddig minden frankó, elégedett vagyok a Sapphire kártyával. Stabil, halk, és nem cicereg.

    Ha valakinek esetleg jól jönne: van egy szállítási díj-felező kuponom a PCX-hez november 27-ig. Keressetek privátban, az első jelentkezőnek fogom odaadni.

Új hozzászólás Aktív témák