Új hozzászólás Aktív témák

  • Bogember1

    csendes tag

    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni hátha valaki találkozott e már ezzel a problémával és tudta orvosolni valamivel
    Nekem van egy Asrock RX590 Phantom Gaming 8GB-os videókártyám és szerintem már lassan 1 hónapja olyan probléma keletkezett, hogy ha játszok egy játékkal mint pl most az overwatch 2-vel 1 meccs körülbelül aztán megfogja magát és eltűnik a kép, fekete lesz, a ventik felpörögnek maxra de a gép ugyan úgy megy és hallom a hangokat is közbe ami a játékból szól.
    már Lassan fél éve van egy olyan probléma a szoftverbe hogy játék közbe a kihasználtság 100%-ra stuckol (tudja az amd és direkt nem javítják szerintem :) ) ez által 3600RPM-en pörög a venti game közben hiába alacsony a hőfok. nem tudom hogy ez szerintem kinyírta e a kártyát vagy valami de a hőfokkal sose volt problémám a szoftver hiba előtt is simán tudtam 73 fok alatt tartani a kártyát egy nagy gépigényű játék mellett.
    de most viszont ugye bármivel játszok akár egy kisebb játékkal is amihez nem kell nagy gépigény pl. valorant, automatikusan felmegy a kártya ventije 3600rpm-re. Oké tudom korlátozzam manuálisan amit meg is próbáltam de valahogy miután előjött ez a fekete képes, max venti rpm-es probléma reseteli az összes beállításom a szoftverbe szinte amit előtte csináltam.
    Ja és még egy dolog nem minden játéknál cisnálja ezt a sötét képes dolgot például valorantnál pont nem, MTA- közben se történik ilyen csak felmegy a venti rpm 3600-ra.
    amihez viszonylag kell a kártya munkája annál csinálja.
    CPU az egy Ryzen 5 3500X
    Ram: G.Skill aegis 16gb 3000MHZ
    Táp:600W-os Cooler master elite v3
    Alaplap: Gigabyte B450m gaming

Új hozzászólás Aktív témák