Új hozzászólás Aktív témák

  • Peti19860726

    csendes újonc

    Sziasztok
    Adott egy Sapphire Radeon RX580 8gb LE kártya egy fx8320 és 16gb dd3 ram társaságában. Azok a játékok amik régen hibátlanul működtek mára valaminek köszönhetően már framedroppolva működnek csak. Ezt úgy kell elképzelni hogy elinditom a játékot, majd pár perc után leesik az fps mondjuk 70-ről 20-30-ra majd vissza, és amikor kedve van ezt ujra és ujra megteszi. Az érintett játékok Battlefield 1, Call of Duty Warzone, TomClancys Breakpoint, GTA Online, Assassins Creed Unity.
    Régen nem volt ez a jelenség, az utóbbi időben vettem csak észre, mert egy ideig nem játszottam.
    A lehető összes tesztet lefuttattam már ami a világon csak létezik. Mindent ujrapasztáztam, minden csatlakozót ellenőriztem, memóriát cseréltem, tápot cseréltem. A jelenség ugyanugy fenáll.
    A kevésbé processzorigényes játékoknál persze minden normális.
    De egy BF1-nél 70-80-90%-os processzorterhelés?? Régen kb 50-60% volt fent említett játéknál.
    Nem értem és kurvára idegesít....A videókártya ugrál fel-le 100-ról 0-ra meg 10%-ra amikor kedve van. A cpu meg magas terheltségen működik ami régen nem volt jellemző ugyanezekkel a játékokkal.
    A másik dolog, hogy ha mégis szűk keresztmetszet állna fenn akkor miért nem marad a magas cpu használat oké, de akkor mondjuk kiirná hogy 60-70%át használja a videókártyának és csókolom, nem pedig fel le ugrálgatna .....
    A windows 10 optimalizálta a ryzenekre és az erősebb procikra a játékokat vagy mi történt? Esetleg valaki járt már hasonlóan? Előre is köszi a válaszokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák