Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz SECTORnooB #27999 üzenetére

    Az Rx590-en a GPU a lehető legmagasabb sebességre lett beállítva gyárilag, amit nyertek a gyártástechnológián, az erre ment el. Ugyanakkor ha kicsit visszaveszel a GPU erejéből, drasztikusan takarékosabbá válik, én pl. ezt mértem az Rx580-on: [link].
    Szerintem elég beszédes, durván 50W-al takarékosabb 1250Mhz-en, mint a gyári beállításával 1340-en, pedig nincs 100Mhz sem a difi.... A kis OC-tól meg aztán végképp elgurul a gyógyszer.... (Gyári alapfeszek mind.... ;) )

    (#28000) csubuka: Lehet azt is, hogy kézzel csinálsz neki egy feszültségtáblázatot, szépen kézzel beállítgatva a feszültségeket. Az a leghatékonyabb módszer, bár kissé idő igényes. Ehhez is írtam már olvasni valót: [link].
    Aztán meg be lehet lőni OverdriveNTool-al és finomhangolni. Nálam pl. ezek lettek beállítva az 580-on:

    Az alsó órajel lépcsőkhöz, amit gyárilag kitalált, a felső kettőhöz pedig amit én kitaláltam kis alulfeszt. :D
    Gyárilag 1,125V-on tekerne 1340Mhz-en, ezen érdemesnek találtam finomítani.

    Én amúgy a ventilátort TriXX-el szabályzom, nekem ez a Fuzzy vezérlés nem tetszik, amit az AMD kitalált, a lookup táblás hagyományos vezérlés szvsz sokkal kíméletesebben hűti vissza a GPU-t terhelés után, és sokkal hamarabb követi le melegedéskor, szóval szerintem jobb a GPU-nak. :K A kis profilom pedig belőttem úgy, hogy kis terhelésen 67-6ö fok a Nitro+, de komoly terhelésen is megáll 72-73 körül, ez a bő 70 fok magassága már régóta bevált nálam, mint cél hőmérséklet. :)

    (#28004) Televan: Én megoldottam, hogy az Rx580-al is remek legyen a perf/watt. ;] Az 590-es meg végképp takarékos tudna lenni ilyen "lagymatag" 1300-1400Mhz-eken, ha nem erőltetik rá az 1540Mhz-es BOOST-ot.... :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák