Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz DroiDMester #29353 üzenetére

    Hahaha... Dobom is a kukába a 7970 OC-m, hogy a legrosszabb BIOS típus van rajta... :Y :C

    Komolyra fordítva a szót, nincs igazad. Az 1,2 feletti alapórajel mellett 25%-ra emelt power limittel még Kombustor OGL burn-in alatt se rezzen se az órajel, se a GPU-usage, legalábbis 1100/1575Mhz-en még biztosan nem, annyin próbáltam! Úgyhogy felőlem tökmindegy, mennyi pontosan az 50%, de a gyakorlatban a kari bizonyította, hogy bőven elég a gyári power limit. Ezt még a 7970-limites PowerColor 7950 V2-vel se tudtam megcsinálni 20%-ra emelt limittel sem! Tehát semmiképpen sem mondanám, hogy ez lenne a "legrosszabb". Biztos vannak gagyi kártyák is 50% limittel, de ez nem azok közül való.

    Nálam amúgy ezt adja a progi:
    Ami véleményem szerint vagy bug, vagy ahogy írod, feature, de mindeképpen távol áll a valóságtól. Ugyanis hogy kisebb a minimum power limit a TDP-nél, az minimum mókás. De a valóságtól is távol állónak tűnik, mert az órajel-visszavétel terén elég drasztikus különbségek vannak, ha kombustorban elkezdek a mínuszban mászkálni. És nálam ez a tiszta, új, gyári BIOS-a, érintetlenül. És nem mondhatod, hogy szar, amikor remekül teszi a dolgát. :DD Bár szívesen meghallgatom, szerinted ez miért ilyen, ha gondolod, el is küldöm a BIOS-t, így ahogy van tanulmányozni. ;)

    (#29384) Rabbitf_24: A két slotossal az lehet a veszély, hogy elfogy a hűtésből a kakaó. Ugyanis jóval melegebb levegőt fog így is beszívni, és úgy már nehogy kevés legyen a két slot, ilyen szempontból talán egy 2,5 slotos lenne a legjobb. (Mint pl. a Sapphire Dual-X ami nekem is van.) Nálam amúgy így volt a két kari: [link]. Igaz, oldalról nem fúj be semmi, ez tuti hiányzott, de elölről egy 18-as 700rpm-es venti küldte rájuk a hideget, és felülről is ugyanez, mégis marhára melege volt felül a 7950-esemnek, ami nem is egy gyenge példány, de a körübelül terhelés alatt 10-20 fokkal melegebb levegőt, amit a 7970 hátulja produkált, nagyon rosszul tolerálta. 1,18V-ról alig több, mint 1V-ra alulfeszelve, 3000RPM-en üvöltő ventivel sikerült csak hűvösen tartani. [link]
    Egymagában 2000rpm alatt produkált hasonló hőfokokat ezen a beállításon....

    A 2X-es SMAA-s Crysis véleményedre, tapasztalatokra kíváncsi leszek. :)

Új hozzászólás Aktív témák