Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz ÁdiBá #27486 üzenetére

    Ez nem szándékos kiszúrás. A Tahiti volt az első GCN-es GPU, teljesen új architektúra, teljesen új driver kellett alá. Ilyenkor nem elvárható, hogy maxon járjon a vas megjelenéskor! Már megjelenésekor versenyképes volt, tehát az elvárhatót hozta. Aztán pedig nézd úgy, hogy kaptál 30-40% plussz sebességet ingyen fél év leforgása alatt. :) Ennyi idő kell, mire egy új architektúrára kiforr a driver. A régi (2900-3800-4800) kariknál még többet kellett várni, mire megcsinálták fullosra a drivert.... :) Bár én sose bánkódtam, ha csak egy drivertelepítés kellett, hogy gyorsabb VGA-m legyen, az ingyen van. ;]

    (#27487) radi8tor1: Nem hiszem, hogy erről lett volna szó, lásd a hsz elejét. :) Viszont tényleg nem lőtték el az összes tárat megjelenéskor, nem véletlen, hogy gyakorlatilag az összes Tahiti tud legalább 1-1,1Ghz-et lazán, és gyárilag belőtték 800 meg 925Mhz-re őket. :D Mikor kellett, egyből ki tudták hozni a Ghz meg Boost edition-öket, 800 helyett 925Mhz-el, illetve 925Mhz helyett 1050Mhz-el. :) Bár én nem bánkódom emiatt sem, úgyse gyári paraméterekkel mennek nálam, abszolút bejön, hogy 800Mhz körül kb. termeli az áramot, de ha kell a nyers erő, két kattintás belőni beton stabilan 1100Mhz fölé. :C Ilyen jól össze-vissza tekergethető karijaim még sose voltak, nagyon bejön. :)

    (#27488) KAMELOT: Reméljük elégedett leszel. Tapasztalatok, kérdések jöhetnek majd. :) (Bár kérdésből lehetőleg csak olyan, amire a válasz nincs benne a Logoutos írásomban. ;] )

    (#27494) Gróf..: Kari pontos típusa? HWiNFO mutatja?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák