Hirdetés
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PlayStation 5
- EAFC 25
- World of Warships
- War Thunder - MMO Combat Game
- Le Mans Ultimate
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali játékos kérdések órája
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4rs
tag
válasz Alister71 #2936 üzenetére
Szevasztok!
Tegnap - bacsis tanácsára - majdnem csatlakoztam/írtam a topicba, aztán ma szolid 40-50 OFF-ot olvasva majdnem elment a kedvem az egésztől. Szerintem kellemes társaságot fújt ide össze a szél, nem kell félni a sok OFF-tól. Még a legkiemeltebbek is tele vannak néha. Egy olyanba, ahova kb 5-en járnak nem tök mindegy?! Általában érdekli az oda járókat az OFF is. Aki csak benéz, kb először a keresőt fogja használni, hátha megoldódott már a baja.
Hogy írjak valami ide illőt isNemtom ki írta, hogy nem megy a Voodoo-ja. Egyáltalán nem tudom mennyire vagy járatos Voodoo-ban, de azt ugye tudod, hogy a Voodoo1 (és 2 is) csak 3D gyorsító kártya. Remélem nem alázlak porrá ezzel a csodálatos észrevételemmel, de hátha kihagytad a képletből a 2D VGA-t.
Tisztelettel egy csatlakozni vágyó szende filúcka.
mod: nem igazán válasz akart lenni az előző HSZ-re, csak egy kicsit rosszak a kurzorok. Távol vannak egymástól a rák egye ki a nyálkahártyájukat.[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
válasz Alister71 #2938 üzenetére
Á, szóval te voltál az.
Az a lényeg, hogy van egy 2D kártya, ami nyomja a jelet, ha pl file-okat másolsz, szöveget szerkesztesz, de ha játszani kezdesz, akkor elkezd dolgozni a Voodoo 3D gyorsító, amit a gép hátulján kell összekötni egy kábellel a 2D kártyával, valahogy így é: kép
Remélem tudtam segíteni. -
L4rs
tag
Az ám.
Voodoo 2 SLI-m van nekem is. Méghozzá Gainward Dragon 3000 tekintélyt parancsoló darabokból. Nagyon retro, nagyon komoly.
Érdekességképpen először az egyik 100MHz-es, a másik 110MHz-es RAM-okkal voltak szerelve, de mivel szerettem volna, hogy egyformák legyenek, a 110-es tuningosat "elcseréltem" egy 100-asra. Elég antituning, de legalább teljesen egyformák.
Ha valakinek kell esetleg jó minőségű SLI kábel, tudok csinálni, csak szóljatok, megbeszéljük privátban a részleteket.Akiknek nem teljesen világos:
egy rajz az elvi megvalósításról,
és egy kép, amikor a gépben vannak.[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
Azért írta OFF-ba, mert szégyelli magát, amiért korábban szétOFF-olt egy oldalt a "topicban beszélhető dolgok" HSZ-eivel. Most bepótolja az OFF gomb használatát.
Bocsi Yutani. Remélem nincs harag, de ez kellett.Amúgy ledöbbenek néha, amikor S478-as (és S462-as) konfigokat hirdetnek "retro konfig" címen. Pár hónap, és "oldszkúl" S1366-os gépeket látok "ócsóé".
Öregszünk ám rendesen... -
L4rs
tag
Persze. Kinek mire van szüksége. Na meg pénze.
Én se váltok több magra, meg DDR-2-3-4-5-re. Elsősorban, mer' minek. Másodsorban nagyon meg vagyok elégedve a jelenlegi gépemmel és megszerettem.Hobbiból régebbi dual CPU-s gépeket építek (pl Abit BP6). De csak mert imádom őket. Azt se azért, hogy jobban fusson a Fryzis, meg hogy gyorsabban végezzek 5TB videó konvertálásával (fordított az ok-okozat).
Öröm rájuk nézni, öröm elindítani őket. Ha bírják a tuningot, az csak hab a tortán.
Jelenlegi kiszemelt: ASUS A7M266-Dprohardver meg prohardver. A nevében is benne van, hogy nem a átlagos igényeket próbálják kiszolgálni. Különben mediumhardver, vagy avaragehardver lenne az oldal neve.
[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
válasz CsíkosMókus #3088 üzenetére
Félreértettél. Nem akarok mindent verőnek beállítani semmilyen gépet.
Azt akartam kifejezni magának( ), hogy nekem elég a mostani gépem is. Szinte felesleges lenne több. És egy hasonló kaliberű gép sok más embernek is biztosan bőven elég lenne.
A dual proccos mellékág pedig - mint írtam - másodsorban szól a teljesítményről. Szenvedély, amelytől nem rohad szét a tüdőm. -
L4rs
tag
Az a baj, hogy egyre kevesebbet tudok gépközelben lenni, de esténként idekukkantok, miről írogattok.
A csíkszélesség miatt gondoltam jobbnak a Thoroughbred magosat én is, és a kisebb fogyasztás se hátrányos, de főleg a magok miatt kérdeztem. Barton-Sempronnál tudom mi a helyzet, de Thoroughbred-Palomino-hoz nem nagyon értek. De ezek szerint egy kutya.
Badman 4ever: Az első nem is tűnik rossz vételnek.
[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
válasz #95904256 #3469 üzenetére
Ez a PIII proci olyan, mint ez az alaplap, vagy ez a videokártya. Van róla kép, de még is fake. Bár nem vagyok benne biztos, de mégis azt súgja valami.
szerk.: Amúgy a legdurvább számomra a 4 AGP slot. Eszméletlen brutális .
szerk.: Időközben rájöttem, hogy a PIII-ról kép sincs, szóval ezek annyira nem is kamuk.[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
Igazából a Voodoo 5 6000-nek is lett volna külső tápja (amin négy GPU van), szóval ehhez 8 külső táp kellene, ha egy picit is szeretnénk valóság közeliek lenni..
Simán odabiggyesztettek volna még 7 ilyen tápot, egy 8-as hálózati elosztót, a háttérbe egy atomerőművet és teljes real lenne a kép.[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
Kérem jó kis tesztelős estének/napnak nézünk elébe.
Lehet főzni-sütni a procikat, megnézni mit bírnak.
Életemben nem láttam még a 3200+-s AMD Athlon XP (Barton) procimat 60 fokosnak, ma ez is megtörtént. Akkor mi lesz holnap?!
Amúgy neten olvasott eredményekhez képes ez is majdnem hűsnek mondható, de eddig nekem az 50, max 55 fok volt megszokva. Lehet ráférne a hűtőre (Cooler Master Aero 7) egy kis portalanítás is...Jut eszembe: grat bacsis
[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
válasz Badman 4ever #3730 üzenetére
Azt hiszem más majd gyárt 4670-et meg talán 4770-et is GDDR3-al és GDDR5-el.
Kíváncsi vagyok mi fog kisülni ezekből.
szerk.: Powercolor és Gigabyte háza táján kell majd kutakodni, ha minden igaz...[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
válasz Alister71 #3816 üzenetére
Óóóó. Az az agyon szidott GeForce FX sorozat.
Nekem is ugyan ilyen Inno3D Geforce FX5600 (128MB, 128bit) VGA-m volt, raktam rá egy Zalman ZM80D-HP-t home made ZM-OP1-el (mert annyira felmelegedett néha, hogy szétesett a kép több óra játék után alap hűtéssel) Sharkoon Game ventiráccsal (mer' az UT jó). GTA SA-ztam (1024x768) NFS Carbon-oztam (800x600), UT2004-eztem (1024x768) rajta 512MB RAM-al 2600+-os procival. Nem azt mondom hogy hű de jó volt, de nagyon szerettem - még meg is van - és meg voltam elégedve vele. Gainward Bliss 7800GS+ váltotta.bacsis: király szero, főleg télen lehet jó, mint "radiátor rásegítő".
[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
A Vargáné és Tsa. Bt. táp kegggyetlen.
Pont egy ilyen 200W-os példánnyal próbálok a közeljövőben OC-skodni egy kicsit.
Acorp 5TX29 -es Socket 7-es lapban akarom majd kipróbálni a Pentium MMX 200-at, AMD K5 PR100 ABR-t, és egy IBM 6x86 P166+-t. Nem tudom mik az esélyek. Nagyából nem sok.
A tápról már régen le lett vágva a molex csatik fele, hogy még véletlenül se legyen rárakva több, mint egy vinyó, és esetleg egy ODD
Jó kis játék lesz, jumper állítgatás sucks. Kérdés mikor jut rá idő, mert előtte elő akarok állni valami eszement hűtés megoldással. -
L4rs
tag
Dual 2.8 & 3.3V kell az MMX-nek azt hiszem alapból.
Lehet jumperelni only 3.52V-ot is, mivel a K5-nek ennyi kell.
Egy kicsit nehéz rájönni hogy lehetne szépen húzni, mert nem külön jumper sorral állítom a szorzót, az FSB-t, a feszültségeket..., hanem elba5z0tt kombinációkban kell kiigazodni. Meglátjuk, nem nagyon siratom, ha elfüstöl...
Kicsi lehet a kár, de nagy lehet az élvezet, ha összejön.[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
Melyik gyár melyik tápjának milyen erős példányával próbáltad?
Egyébként a HD3850 elég keveset fogyaszt (kevés hőt termel), főleg a 6800GE-hez képest. Az fűt, mint az állat. Volt alkalmam egy ilyen V9999GE-t használni egy kis időre.
Számomra ez egyáltalán nem meglepő.
Meg mondjuk ha jó kis 15k rpm-es SCSI-jaid vannak, azok is szeretik, ha nem sajnálják tőlük az ennivalót.Ez a VGA fogyasztásos dolog úgy valahogy van szerintem (AGP-s kártyákkal értve), hogy Ati/AMD-nél az X1950 környéki széria, Nvidianál a 6800 környéki széria kajál a legtöbbet. Az új HD4xxx karik alig esznek, de a 7800GS+-om se melegszik annyira, mint 6800GE.
Lehet, hogy nem így van, de tapasztalatok, és felületes információim alapján erre következtetek.szerk: kivételek természetesen mindig vannak, egy-egy csúcsra járatott darabnak több áram szükségeltetik
[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
Ez nem kell, de erről jut eszembe, hogy XT bus-os (8 bites ISA, vagy 8 bites XT, vagy nevezzük ahogy akarjátok) video megjelenítő ha akadna valakinek, és még működne is, netalán tán felesleges/eladó, igényt tartanék egyre, mert ki akarom próbálni az AMD 8088-as XT lapomat.
-
L4rs
tag
A tesztet várjuk. Én még annál is jobban...
Egyébként egy nagyon jó kérdést hoztál fel. Mikortól lehet valamit rétrónák (<-szerintem a helyesírás ellenőrzőt Győzike csinálta ) nevezni, és ami előtte van, vagy utána, azt hogy hívják?Penyus: Te vagy még hozzám hasonlóan elvetemült régiség mániás. Ferrit gyűrűs memóriád van-e? Csak hogy ki a legkegyetlenebb.
-
L4rs
tag
válasz MasterDeeJay #4223 üzenetére
SLI kábel ügyben tudok segíteni ha gondolod.
Részletekért kukk IDE.Nem lennék annak az állatnak a helyében, akinek ilyen "házat" csinálnak. 24/7-ben rohadt meleg, zajos ventilátorok, folyamatos rezgés. A hangulatos zöld neon világítást ne is említsem.
-
L4rs
tag
válasz Oliverda #4304 üzenetére
6-7 tizeddel több, mint a specifikációban ajánlott 400-asoké, de akkor is picit sok az a frekvencia is első ránézésre.
Mondjuk az én hőkiegyenlítő alulapkával ellátott GEIL RAM-jaim az előző tulajnál fesz emelés nélkül 490-et mentek max 43 fokon, de szerintem normális keretek között kicsi fesz emeléssel se mennének még 550-et se. Antituningbarát ( ) 3200+ Barton-ommal nem nagyon próbálkozom.
Viszont az időzítésük nagyon jó. 2.5, 3, 3, 6.bacsis, a tieid mit tudnak időzítésileg?
"Antituningbarát"-ot úgy értem, hogy lehetne húzni, de szegény nem nagyon bírja, mert gyárilag csúcsra van hajtva a technológia. Pár MHz-ért pedig nem szarakszom, mert mint tudjuk értelmetlen.
[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
Multi CPU-ról jut eszembe. Valakinek sikerült SMP módban futtatnia Quake 3 Arena-t? Vagy próbálkozott már valaki vele? Nálam a pálya betöltés elején .exe hibát dob a picike.
-
L4rs
tag
Hogy csináltad?
Tudtommal konzolba kell beírni, hogy r_smp 1.
Én kétféle Q3A-val próbáltam, egyiken többé el sem indult a játék, másikon a pálya betöltésnél lépett ki, próbáltam patchelni, akkor is ugyan az.bacsis: Azok bézony nagyon jó RAM-ok.
De ha jól sejtem nem 2x1GB, hanem jobb esetben is csak 2x512MB.[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
Nem olyan különlegesség ez, legalábbis számomra nem. Abit NF7 v2.0-ás lapomnál úgy van, hogy 3 DDR slotja van, 3GB-ot kezel maximum, de csak 2GB-ot tud 400MHz-en (DC-ben), 3GB-ot már csak 333MHz-en. Tehát kevesebb gyorsabb, vagy több lassabb. És nem is olyan butácska noname lap.
Mellesleg szerintem 2GB is nagyon-nagyon sok mindenre elég, főleg egy ilyen korú konfignak.[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
válasz #95904256 #4420 üzenetére
Az AGP-s HD3850 topicban "ódákat zengenek", hogy milyen iszonyat válogatós kártya chipset téren, és mennyire szenvedős beizzítani. Eddig az nForce2-vel voltak a legnagyobb problémák driver terén (gyakorlatilg 100%-os összeférhetetlenség), de úgy néz ki a multi CPU-s Socket A-s rendszerekkel sem OK.
Segíteni nem tudok sajnos, csak megjósolni, hogy nem fog menni, amíg nem születik rá normális driver, vagy valamilyen elvetemült házilag írt drivert meg nem találod a net legeldugottabb zugaiban. Sajnos ATI-AMD-ék ennyire veszik komolyan az újabb AGP-s kártyák támogatását. A legújabb HD4xxx-es sorozathoz még olyan elb*szott félkészeket sem adnak ki, mint a HD3xxx-ekhez*.*szerk.: azokat a gyártónak kell biztosítani.
[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
neduddki merre jár?
Olyan régen mosolyogtam már a HSZ-ein.[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
Valaki meg tudja nekem mondani, miért nem építhető AGP-s kártyákból SLI-s videokártya rendszer? Mármint milyen technikai akadályai vannak, azon kívül, hogy nincs két AGP slotos alaplap, és nincs az videokártyán megfelelő csatlakozó..
Yutani linkjei alapján jutott eszembe, mert korábban is láttam már azokat az ASRock Upgrade lapokat, és akkor azt hittem első látásra, hogy egyszerre két AGP-s VGA-t is bele lehet tuszkolni.inkább OFF
[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
válasz cskamacska #4657 üzenetére
cskamacska elől nincs menekvés. Mindenhol megtalál, kivéve, ha venni akarsz tőle valamit, mert akkor lehetetlen utolérni. Eladtad már a Voodoo kártyákat?
Egyébként nem egészen ilyenre gondoltam, mint az AlphaServer GS1280, mert ez alá a gép alá kell vagy 30 centis beton, hogy ne repedjen be. Gyártó szerint elfér a szekrényben 64 CPU, meg 512 PCI-X kártya a 64 AGP kari alatt. De van, létezik, megvalósítható. Most már az a kérdés, hogy miért nem lépték meg a gyártók az otthoni felhasználók számára az AGP-s SLI lehetőségét mindösszesen 2 AGP slottal. Jó drágán le lehetett volna húzni a gamereket meg bencsmárk progikat nyüstölőket.
-
L4rs
tag
Úgy néz ki nem lesz semmi az Asus A7M266-D projektemből. Pedig két 2000+-os Athlon MP-vel együtt jött volna. Ráadásul ocsóé. Na de mindegy...
Atari 2600 povaaaaa
Meg a klónoknak is
Mennyit elszenvedtem én az ilyen "TV játékokkal". Egyébként Penyus szerintem nézz szét otthon, nincs véletlen földeletlen hosszabbító/elosztó? Nálunk is akadt itthon, azzal könnyen megoldható az ilyen probléma, csak a dugót kell földeltre átkötni a többi marad úgy, és van egy földelt-földeletlen konvertered.
Esetleg a nagyinál őskövület földeletlen konnektor? Az enyémnél még olyanok vannak. Veszel neki egy földeltet, beszereled, elhozod a régit, fúrsz egy lyukat a szobádban a konnektor mellé, és oda bekötöd. Na jó, ez egy kicsit macerás. Így a korhűséget egészen magas szintre tudnád helyezni. -
L4rs
tag
Nem-nem.
Kérem szépen szó sincs "sarkazásról", az konkrétan "élezés".Sajnálatosan az AMD Athlon XP 3200+ Bartonom is le van sarkazva (tényleg csak egy nagyon picit) . Nem én voltam, úgy vettem, de akkor még nem tudtam, hogy van neki jelentősége. Nem is bírja csak minimálisan a túlhúzást, de ami durvább (és ami miatt ezt leírom), hogy az órajel visszavételt sem tudja rendesen. Ugyebár két mód van a 3200+-ban. Egy sima 3200+ (11*200) és egy 2500+ (11*166) is. (Na és persze a júzer definiál.) 2500+-nál már a BIOS-ba se tudok belépni, hogy visszaállítsam. De 11*170-et még tud ha jól rémlik, szóval csak minimális hiányzik. Gondolom egyértelmű, hogy user def-nél sem megy 11*166.
Egyébként figyelem a totyikot ezerrel (két naponta ), de nem nagyon tudok hozzászólni a témákhoz sajnos.
-
L4rs
tag
Érdekes téma. Szerintem nagyon ízlés kérdése, és hogy melyik gyártó melyik termékét mivel hasonlítunk össze. ASUS K50AB HD kijelzője szerintem nincs olyan szép, mint az 5 éves Belinea CRT-mé. Jó meg minden, nem azt mondom, hogy csúnya, csak a másik még nála is szebb.
(Egyébként lehet nem jól mondom, de LCD-TFT nem létezik. Két külön technológia. Vagy LCD vagy TFT. De javítsatok ki, ha tévedek.)
Ami tény, a CRT tudja rontani a szemet elég rendesen, főleg ha silány és kicsi képfrissítése van. (80Hz felett már egész jó szerintem.) Meg sokkal többet fogyasztanak áramból is és helyből is.
Amúgy ha ingyen hozzám vágtak volna egy lapos moncsit, képátlóban ugyan akkorát, mint a nagyseggűm, hát elgondolkodóba estem volna, hogy elfogadjam-e használatra. Szóval szerintem kb egy 17"-os CRT ér fel mondjuk egy 19-21"-os TFT-vel. -
L4rs
tag
Hát igen. Néha kell pislogni is. Volt, hogy azon kaptam magam, ki van száradva a szemem, mert kb 5 percig nem pislogtam, hát gondok voltak a látással elég keményen. Manapság sajnos nem van időm játszani, így nincs ami rontsa a szemem. Netezéskor meg ugye van idő inni, enni, nem úgy mint egy darálós kis DM közben.
Amúgy erről az elnevezős dologról jut eszembe, hogy más nem szokta becézni a dolgait?
Pl az asztali gépemben, amit most is használok, szétkopott a CM Aero 7 processzorhűtő, és időszakosan, hullámzóan ilyen kerepelő hangot ad ki (minimum fordulat közelében nem, mert akkor alig forog, maxon meg annyira forog, mintha fel akarna szálni). De pont olyan hullámzóan, mint ahogy a macska dorombol, és hasonló hangom is. Ezért hívom cicámnak. Csak semmi szexuális áthallás.[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
Szevasztok!
Nem igazán témába vág, de eléggé szét van hentelve a totyik, szóval úgy gondoltam bele fér. Kicsit retro, meg talán "tuning" is.
Slot1-es Coppermine prockó, amelyik gyárilag 133*7.5-en megy, tud menni 100*10-en?
Tulajdonképpen ezt kellene így használnom.
Minden megegyezik gyakorlatilag, csak a szorzó és FSB nem. -
L4rs
tag
válasz neduddki #8843 üzenetére
Azt nem tudom, hogy elindul-e velük, de a leírás szerint vinnie kell a 1GHz-eseket. 1.06-os REV, ami ugyebár már komálja őket.
Mivel gyári 100-ast nem találtam, lehet majd megpróbálom a 133-asokat, hátha. Aztán ha nem megy vele 100-on, már csak meg kell tőlük szabadulnom. 133-at is támogat a lap, de akkor úgy hallottam, van valami az AGP-vel. Régen jobban kentem a témát, utánaolvasom picit. Vagy kisegítesz, mi is van BX chipsetes AGP-vel és 133-as FSB-vel. Nagy frekvenciát kap az AGP azt hiszem...
[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
Ne vegyétek el a kedvem.
Egyébként más irányból is bizonytalanodom.
Hivatalosan 1GHz-a max. [link]
De a manual szerint 8-as szorzó a legnagyobb, és ha létezik "rejtett beállítás", és az felfelé van, akkor 9-es a max, mert a 9.5 már egyezik a 2-essel. Jobbik esetben, nem pedig 1 és 1.5-ös a "rejtett", ha egyáltalán van. [link]
Esetleg utána máshogy megy a szorzó. Nem tudom.
Tehát Asusnál lehet úgy gondolták, hogy kemény BX erőszakolással megy benne az 1000MHz-es 7.5x133-as beállításokkal.
Azt kell még kideríteni, hogy be lehet-e - vagy hogyan - állítani az AGP leosztást. Eddig nem találkoztam ilyennel. Mert ha igen, akkor 7.5x133 mehet, különben max 900-assal (talán).
Kezd sok lenni a "ha". -
-
L4rs
tag
Öröm titeket olvasni bacsis és neduddki. Majdhogynem a két szélsőség.
Még jó, hogy mindkettővel tudok azonosulni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Suzuki topik
- További aktív témák...