Új hozzászólás Aktív témák

  • DarthSun

    Topikgazda

    LOGOUT blog

    válasz FoxiestFox #75913 üzenetére

    BIOS- ban az alábbi lehetőségek szoktak előfordulni, már amelyikben van bármelyik vagy mindegyik. Init sorrend : Edge vagy Level - a slotok/integrált cuccok sorrendjének változtatása az erőforrások kiosztásánál. PnP config : IRQ kiosztás (1-15- ig) : PnP(auto) vagy Legacy. A Legacy régi jumperes kártyára, pld SB- re, manuálisan mondjuk 5- re teszed jumperrel --> akkor a BIOS- ban az 5- öst Legacy- ra billented(mondjuk ez Live esetén érdektelen, csak ha esetleg van más jumperes kártya, akkor avval lehet variálni). Sok lapon van PCISlot direkt IRQ kiosztás is, konkrétan megadhatod hogy melyik fizikai slot hányas IRQ- t kapja. Hasonlóan, némelyiken a DMA- kal is dobálózhatsz.
    További tippek : soros1- et szoktam meghagyni, soros2- őt és az LPT- t tiltom, előbbi az alacsony DMA- ra hoz nyereséget, utóbbi pedig felszabadítja az IRQ7- et.
    PnP háló esetén pedig gyakran alkalmazok egy cselt, az IRQ9- et Legacyra teszem, akkor oda tudom hogy PnP kártya nem fog kerülni, de a háló érdekes módon nem foglalkozik vele, ekkor pont arra ugrik rá - csali :D , arra jó hogy ne kavarjon a 10 vagy 11- re, a VGA és USB környékén, valamint a háló jól műkszik a 9- en, némelyik más eszköznek meg gondja lehet vele (asszem a timerrel is láncolva van, itt csak óvatosan szabad kavarni).

    A 3 test probléma nem megoldható.

Új hozzászólás Aktív témák