Hirdetés
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PlayStation 5
- EAFC 25
- World of Warships
- War Thunder - MMO Combat Game
- Le Mans Ultimate
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali játékos kérdések órája
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
izee
őstag
válasz DarthSun #51201 üzenetére
Ez szerintem nem egy tuning lap, de igen sajnos Plusz kár, hogy nincs pozitív Yorkfield tapasztalat, csak az öregróka Q6x00.
Ilyen helyzetekre van nálam Asus K8V-XE pcie-szel. Csak vicceltem, szerintem azzal már nem szórakozok hacsak win 95 gond nélkül nem megy.[ Szerkesztve ]
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
-
izee
őstag
válasz cbmfan #51205 üzenetére
Akkor nincs 266 Mhz FSB korlát úgy tűnik. Szép
DarthSun: Okés, ezt nem mulasztom el. Csak az Imperium Galactica 1 jut eszembe, amihez korhű. Volt egy hangulata. Hang nélkül meg pláne
[ Szerkesztve ]
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
Laraxior
titán
válasz cbmfan #51205 üzenetére
Mivel volt ez hűtve?
szerk: ...és így megy? Milyen CPU ez pontosan?
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Ry0K3N
senior tag
-
válasz quailstorm #51210 üzenetére
Csak HD3850- em van, közvetlenül nem tudom hasonlítani, 3DM2001- ben vannak itt eredmények [link], tényleg 4670- el nyomult akosf, bár ekkor inkább izomból mennek, sok featura nincs kihasználva.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
arn
félisten
válasz DarthSun #51197 üzenetére
Milyen prescott es milyen barton? a tortenet meg 2002ben indult 1700+ tbreddel, ami 2500mhzen ment. Volt kesobb bartonom is, de nem remlik, hogy tobbet ki lehetett belole hozni. A prescott vmi korai db volt 3 gigas, vizzel sem ment tobbon, mint 3.6. Nem a cpublokk volt meleg, hanem a tapellato reszek sultek meg, igy nem keves feszt kaphatott.
Folyamatosan hasznalt orajelekrol beszelek
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
erer1000
őstag
helyzet a következő. még évekkel ezelőtt ismerősöm egy addig még működő XP 2400+-t fogott, és a szemem láttára a lábait egy íróasztali lámpa száraihoz nyomta ( az a tipilus 2 szárú, amit ha össze érintesz, zárni tudo az áramkört).
ott láttam hogy a lapkán pár helyen felvillant egy pillanatra és égett szag lett.ott meghalt szegény, és fel se fogtam mihez készül míg meg nem tette
ma szólt hogy apja hozott haza nemrég pár régi cpu-t, odaadja nekem ha kell. de velük együtt a fent említettet is oda adta, viszont van ezen kívül még egy 2400+ a csomagban.
a kérdés az, hogy merjek kockáztatni, hogy melyik lehet az, vagy semmi esetre se kerüljön alaplap közelbe inkáb egyik 2400+ sem.
valószínűleg 12 vagy 24voltot kapott annó azon a tragikus napon
[ Szerkesztve ]
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
Exian
addikt
"Rövid" kis anektdota, bocs, hogy offolok:
20 év folyamatos 7/24 üzem után, amiből 10 évet velem/mellettem zakatolt, a mai nap nyugdíjba küldtem az intézményünk (munkahelyem) egyik fő szervergépét, ami routerként és proxyszerverként üzemelt az egyik alháló számára, több intézményegységet kiszolgálva. Hihetetlenek ezek a régi gépek. Ezeknek történetük, történelmük van.
Az egyik ilyen történet, hogy 2 évvel ezelőtt egy áramszünet alkalmával, mivel nem tudtam semmi mást csinálni, mert állt minden gép, fogtam ezt a gépet és belenéztem, és hát EZ FOGADOTT. Valószínűleg 18 éve ment bármiféle hozzányúlás/takarítás nélkül, de ő ment így is, tette a dolgát mocskosan is Mondjuk annyi látszik, hogy egyszer valaki még is csak belenyúlhatott, mert a CPU jumper táblázatra nagyon kíváncsi volt valaki... ott szemmel láthatóan tisztább. Hát én akkor szépen kipucoltam, kifújtam, amíg tartott az áramszünet (más dolga lett volna a gép folyamatos karbantartása, de ő nem tette, akkor is csak "titokban" nyúltam bele. Most szerencsére már hozzám tartozik ez a gép is, a hozzá tartozó komplett alhálózattal és annak gépeivel, úgyhogy a cserét is meg tudtam ejteni rögtön. Nagyon időszerű volt).
A gép egyébként egy PII alapú NEC masina, pindurka memóriával, pindurka HDD-vel, de tette szépen a dolgát, Linux futott rajta. Azért küldtem nyugdíjba, mert a rendszer már igen-igen elavult volt rajta (egy 2003-ban telepített valami, mindenféle utólagos frissítés nélkül, előtte ki tudja mi volt rajta), és ha már új disztrót kellett telepítenem, hát akkor már lett új gép is hozzá. Az első, ami feltűnt, amikor leállítottam, az a hangja! A HDD az az igazi békebeli, ami benne van, traktor kerepeléssel (fejmozgatás/írás/olvasás) és süvítő, ciripelő motorhanggal, tudjátok, miről beszélek! Brutális hangja volt emiatt a gépnek, és mivel én pont mellette dolgoztam (fél méterre volt mellettem az elmúlt 10 évben), most nagyon nagyon furcsa, hogy teljes csend van Menet közben valahogy fel sem tűnt, pedig tényleg durva volt. Az új gép teljesen hangtalan szerencsére.
Ja és amit még akartam: megint várható majd néhány régi masina, amikre lehet majd jelentkezni.
Illetve, volt 1-2 elakadt ügyletem néhány itteni emberrel, kérnék szépen mindenkit, aki felé elmaradásom van bármilyen dologgal kapcsolatban, az jelezze privátban! Volt 1-2 régi gép, amit még nem küldtem el, illetve talán volt más alkatrész csere-bere is. Bocs, de néha besokallok munkával, és ilyenkor ezek a dolgok feledésbe merülnek... egy (akár hosszabb) időre.
[ Szerkesztve ]
-
erer1000
őstag
Édes jószagú.. azért ez durva . Szinte havas táj
Nekem eddig a rekord az volt hogy a gép belsejében találtam egy olyan pókhálót mint a gyűrűk ura 3 ban, és ebbe volt bele akadva 2 döglött légy.Ez a VGA és CPU közt
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
arn
félisten
a hosszutavu mukodesnek szvsz vhol feltetele lenne, hogy ne folyjanak olyan brutal aramok rajta, es ne melegedjen.
a ventije meg ment?
milyen vinyo?a mechanikus reszeket jobban csodalom ebben az esetben...
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Ry0K3N
senior tag
Én a retró 20 frémet nem kívánom vissza. Ha lehet nem akarok kompromisszumot kötni. Egy P4 vagy Athlon meg tökéletesen megy a 98-as játékokkal. Vagyis eddig én nem tapasztaltam semmiféle problémát.
Más. Tegnapi szerzemény: [link] [link]
Valaki találkozott ezzel a lappal? Vélemények?
A slusszpoén hogy AMD K6-II 450-es van benne pont olyan mint amit 3 hete rendeltem ebayről
Szerk:
#51217 Exian: Hogy is szokták mondani? Megtaláltad az Asus ősi elveszett romjait? Vagy milyen lap van benne.[ Szerkesztve ]
"Doom fans are not like Disney fans. If doom fans don't like what you have done they burn your house down."
-
alvaro
senior tag
válasz Ry0K3N #51220 üzenetére
Egyszer volt a kezemben, elindult egészen vad FSB-kkel is (125-ön konkrétan emlékszem, hogy ment), de rohadtul megbízhatatlan volt, hála az egerek áldásos tevékenységének, akik a vizeletükkel és az ürülékükkel szétmarták a lapot... szóval nem tartottam meg. De a chipset ismerős és szeretem.
-
laskr99
addikt
Ti külföldön kívül honnan szerzitek be? Vatera oké,jófogás is,ismerősök is de még honnan lehet?
-
erer1000
őstag
válasz laskr99 #51222 üzenetére
ebay
én ramokat, pci kártyákat meg 1 cpu-t is onnan szereztem be eddig. ha selejet adna el, akkor sincs nagy gond, reklamálsz , és jön is vissza a pénz, csak 1-2 bizonyító kép kell, nem kérnek pár ezer forintos cuccra vissza küldést(jaj látom külföldön kívül félre értettem.
kb lefedted a palettát. max iskolák, és hasonló nagyobb intézmények ha van ott ismerős, rokon. pont nemrég hozott édesanyám egy pakk bontatlan floppy-t szertárból, hisz infó tanár meg pár apróságot)
[ Szerkesztve ]
-
Ry0K3N
senior tag
-
Ry0K3N
senior tag
válasz laskr99 #51222 üzenetére
Én például az önkormányzat dolgait "selejtezem" le. (értsd: Kell ez a régi win 98-as gép nektek? Nem? Jó akkor viszem! Meg azt a kikannibalizált házat is amiben már csak a hibás alaplapp maradt meg a processzor) Meg lomtalanításkor is érdemes körülnézni.
Ebayen azért vannak olcsó cuccok csak nem mindegy éppen melyik alkatrész.
"Doom fans are not like Disney fans. If doom fans don't like what you have done they burn your house down."
-
erer1000
őstag
egy ilyenen gondolkozom. a rossz xp 2400+al
egyetemen van egy kib*szott drága 300.000.000ft-os pásztázó elektronmikroszkóp, jelenleg az ország egyik legjobbja.
esetleg a kis Thoroughbredről készülhetne pár közeli fotó
pénteken oktatóval beszélek
[ Szerkesztve ]
-
erer1000
őstag
össze hangolódtunk mint a barátnők ciklusa
sima otthoni mikroszkóp nem sokat árulna el.
Blackberry Priv AMOLED kijelzője.
ha oktató belemegy, egy cikk biztos készülne logoutra. ha belemegy, esetleg ha eljuttatsz hozzám cpu-t megcsinálhatjuk a csiszolástól a beágyazásig az egészet, és utána ha végeztünk, vissza postázom
-
arn
félisten
válasz Ry0K3N #51220 üzenetére
Abban az idoben mar messze nem 20 fps volt egy korabeli geforceon es p3on sem. Ami meg kicsit ujabb megy modern gepen is, ha 1000fspre izgulsz
Retro gepet azert epitunk mert lassu.
-
Exian
addikt
"milyen vinyo? "
-
-
erer1000
őstag
válasz laskr99 #51246 üzenetére
az a jó hogy ezeket pont mostanában tanuljuk
nyáron gyakorlaton csináltunk beágyazást, elszívó, minden adott hozzá.4 óra úgy lett hogy kézi csiszolással csinálta, mi szerencsére félautomata géppel tudjuk, ami rengeteg időt megspórol. maximum fél óra alatt megcsiszolva, polírozva lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Suzuki topik
- Facebook és Messenger
- LEGO klub
- Linux Mint
- További aktív témák...