Hirdetés
- PlayStation 5
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- World of Warships
- War Thunder - MMO Combat Game
- Le Mans Ultimate
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali játékos kérdések órája
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
-
Yutani
nagyúr
válasz Cybertrone #444 üzenetére
Na ez az. Azt nem tudom, hogyan kezeli le az ütemező. Valaki?
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
válasz Motion_Blur #572 üzenetére
Van, mert Fiery előre figyelmeztetett. Én pedig ismerem őt annyira, hogy bíztam a véleményében, így nem lepődtem meg. Én minden esetre megvárom az FX-4170 procit, mert annak lehet értelme, ha olcsón adják. (Bár a többinek is van értelme, ha olcsón adják.)
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
válasz Motion_Blur #653 üzenetére
És ez az átlagembert mennyire érinti, aki még egy 2600K-t sem tud kiköhögni?
Maximum annyiban, hogy a felsőkategória magas árai felhúzzák az alsóbb kategóriák árait is, bár ez valószínűtlen, mert az AMD viszont ott nem "engedi" elszállni az Intelt.
Más: Érdekes, hogy tegnap óta nem szaporodtak meg az eladó AM3+ lapok hirdetései a Hardveraprón. Az AMD-s user tehát kitart a "választottja" mellett?
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
Mi a fenéért pörögtök itt feleslegesen? Szar a Zambezi, csak 1-2 helyen tudja megfogni a nagy Intel procikat, játékokban meg csak GPU-limit esetén nem jön ki a gyengesége. Nem is kell ilyet venni, majd az AMD fanatikusok megveszik, meg akik utálják az Intelt. (BTW: Van-e egyáltalán értelme utálni?)
A PH szerkesztőségét meg tessék nyugodtan békénhagyni és nem b@szogatni, mert attól nem lesz másmilyen a teszt. Ha nem tetszik majd a PH cikke, akkor lehet nézegetni ezer másikat a Neten és bólogatni hozzá jó nagyokat, csak le ne járjon a fejetek.
Vihar a biliben, vaze!
Ui: Ez nem csak neked szól, hanem minden fórumhuszárnak, aki habzó szájjal, fröcsögő nyállal ugyemegmondtamozik meg mekkoraszarozik.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
-
Yutani
nagyúr
Oké, akkor lóhátra fikahuszárok, tiétek a PH fóruma!
apollo12: Nyilván sokan reménykednek ebben. Viszont valószínűsíthető, hogy a korai, letiltott CU-val érkező 2 és 4 modulos Zambezik nem véletlenül tartalmaznak korlátozásokat, mivel a tökéletesen működő 4 modulos CPU-k megmaradnak a 8-as sorozatban a kis mennyiség miatt, és a ténylegesen hibás részekkel rendelkezőket fogják megnyirbálni. Legalábbis a logika ezt diktálja.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
Azért az órajel alapú összehasonlítás nem felesleges dolog! A C2D/K8 érában tudtuk, hogy az Intel kb. 20% előnyben van az AMD-hez képest, azaz a 6400+ X2 azt tudta, amit egy kb. 2.66 GHz-es C2D. Később sikerült a Phenom II-nek ezt lecsökkenteni 10% körülire, de a Core i sorozattal megint ellépett az Intel. Most aztán már fene tudja, hogy éppen hogy állnak egymással, de az biztos, hogy c2c (vagy c4c) az AMD jobban le van maradva, mint 20%.
Persze a Bulldozer architektúrával újra eljön/eljött az az időszak, amit a P4 vs. AthlonXP/A64 időkben volt, nevezetesen hogy nincs értelme órajel alapján összevetni a procikat. Csak az a különség, hogy a SB is megfutja nagyjából azokat az órajeleket, amit a Zambezi is, és így elveszik a magas órajelből fakadó (esetleges) előnye. Ezzel szemben az említett érában a két cég azonos korú processzorai alaposan elhatárolódtak egymástól órajelben, azaz volt pl. egy 3000+ A64 S939 1800 MHz-en, míg az ellenfele a 3GHz-es P4. Az A64 nem futotta meg a 3GHz-et, ezért míg a SB megfutja a Zambezi 3.6-4 GHz-ét.
Na ezért lehet még értelme a c2c összehasonlításnak.
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
válasz Norb3rto #974 üzenetére
Azzal k*rták el az egészet, hogy a felelőtlen CEO hagyta elmenni a jó szakembereket, a kicsi, de képzett csapatból nagy, de képzetlen csapat lett, és nincs kézi optimalizálás a chiptervezésnél, aminek a Bulldozer-fiaskót is köszönhetjük.
Mit ne mondjak, hihető ez a sztori és a Bulldozer csalódást keltő teljesítménye más megvilágításba kerül.
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
válasz Ricsiii1992 #1564 üzenetére
Az a kemény, hogy az én ASUS M5A99X EVO lapomnak az augusztusi BIOS-a már támogatja az összes várható FX-et (4100, 4170, 6100, 8100, 8120, 8150), de létezik már egy októberi béta is, amire azt írják, update-elt microcode-os. Abban vajon mit javítottak?
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
Éppen az előbb érkezett meg az FX-4100 processzorom. Most azon gondolkodom, hogy bontatlanul tegyem fel az Apróra, vagy dobjam be a gépbe és örüljek?
Lacc88: Mert rá voltam állva a dologra. Most meg gondolkodom, mint Zámbó Jimmy a plasztikai sebészet előtt...
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
Köszi srácok a véleményeket! Már kibontottam a dobozát, szóval be fog kerülni a gépembe. Nehogy már feleslegessé váljon a néhány héttel ezelőtti konfig upgrade, és ne kerüljön bele FX... Na meg ahogy akosf mondja: FX feeling!
Majd csapatok teszteket, de addig is olvasgassátok Frescho kolléga tesztjét erről a prociról a Logouton!
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
Szomorú halálhírrel kezdődik a Bulldozerrel történő ismerkedés: az FX-4100 procit berakva a gépbe, az első BIOS beállítás után nem indult a gép. Majd néhány próbálkozás után szép, fényes lánggal elégett a Sapphire 4870 kártyám hátulján valami fesszabályzó alkatrész. Hát a ph@sz kivan! Fogalmam sincs, mi történt. Utána BIOS resetet csináltam és most egy HD 3850 megy a gépben.
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
válasz KillerKollar #1807 üzenetére
Azt javaslom, hogy a következőt csináld:
1. Régi procival frissítsd a BIOS-t
2. Rakd be a Bulldozert
3. Mindenképpen reseteld a BIOS-t, és csak utána indítsd el a gépetÉn nem sütöttem ki a BIOS-t a Bull berakása után, lehet ez volt a baj. Hiába ismerte fel azonnal és kellett F1-gyel bemenni a beállításokba, utána nem akart elindulni, majd kiégett a 4870. Fene tudja, mit k*rtam el, de igen dühös lettem.
Aztán tovább szívtam, amikor 4,5 GHz-en futtattam a procit, és elkezdtem L4D2-t játszani. Kifagyott a gép, ki kellett kapcsolni, de már utána nem bootolt a Win7, behányt, lehetett újratelepíteni. Nyilván én bénázok, de a tegnap estém emiatt nem volt túl jó hangulatú.
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
Egyébként futtattam Cinebenchet, és azt láttam, hogy a 25% órajel emelésre 25% pontszámnövekedéssel reagált a tesztprogram.
Szente80: Nekem alapból 1333 MHz-en hajtja az FX a ramokat, pedig 1600-asok. Fene érti.
DigitXT: Hát eddig elég negatív, mivel buktam egy 4870-et és újra kellett telepítenem a rendszert, és mindezért még fizettem is. Jobb lett volna bontatlanul eladni, de most már mindegy, utólag olyan k*rva okos tudok lenni...
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
Érdekes, hogy az FX-4100 procitól a HD 3850 kártyám is megtáltosodott. A 720/900 gyári órajeleken futó Radeon korábban az X2 6000+ procival 3DMark06-ban csak 9500 körül hozott, most 12500 pontot ér el, valamint a L4D2 is sokkal egyenletesebben, jobban fut magas minőségi beállításokkal, a minimum FPS-ek magasabbak érzésre.
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
Elég rossz a tranzisztorsűrűsége a Bullnak a Llanohoz és az Intel procikhoz képest.
Ja azért lett ilyen lassú, mert jól szétszórták a tranyókat, és sokáig tart, míg a jel eljut egyiktől a másikig. Majd a ráncfelvarrott verzióban sűrítik, és ebből is lesz majd 20% gyorsulás.
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
Egy ismerőstől kapott (rendeléses) árlistán ma feltűnt az AMD FX-4170 (4.2GHz alap, 4.3GHz turbo 2 magon) processzor, bruttó 32-33k az ára.
02.27-én jelentette be az AMD a proci megjelenését. Sajnos a 125W osztályba lett sorolva, tehát 95W-nál valamennyivel nagyobb a fogyasztása.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
Egyébként most megnéztem a gyári oldalát a hűtőnek, és szerintem f@szságot írnak, megtévesztheti a nézelődőket. Képesek odaírni az FM1 és AM3+ foglalat mellé a 95W vagy kisebbet, amikor AM3 és Phenom esetén Support all speeds, azaz a 125W TDP-s Phenomot is elviszi. Itt kérem szépen erős logikai ellentmondás tényálladéka forog fenn!
Szerintem ne aggódj miatta, még húzva is vinnie kell a 8120 procit. Szép is lenne, ha ez a nagy hűtő nem bírna el egy 125W procival...
#tarcsad
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest