Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz rob210 #14900 üzenetére
Szia!
CPU+7770 erősebb (Kaveri sem éri el a 7750 teljesítményét) és elég hozzá olcsóbb ram is. Viszont akkor már nem 4130-at keresnék, hanem inkább 750K-t vagy 760K-t (ár-értékben sokkal jobb, mint az FX-4xxx). Ha azért AM3+, hogy később bele lehessen tenni FX-6xxx/8xxx-et, akkor maradhat a 4130.
solfilo
-
rob210
nagyúr
Értem köszönöm, a válaszokat akkor ez eldőlt.
Renault power
-
nagyúr
Az A8-6600k-ban lévő vga, kb mekkora kártyának felel meg teljesítményben nvidia/ati vonalon?
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Enxtheone
tag
yo,
egyik rokonomnak kéne egy olcsóbb gép játékra/htpc-nek
(szerintem játékban medium 720p elég lenne neki)apuk közül ezt néztük ki:
a10 6790k -31K
+ valami olcsó lap meg 2X2 Gb ddr3 1600Azonos árból kihozható egy jobb teljesítményű gép (celeron, pentium, fx, x4 + külön vga)?
Mondjuk elég nagy multi player betyár, szóval lehet hogy a cerka meg pentium kiesik a 2 szál miatt? :S -
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Ismerősömnek van egy A4 5300 as procija és az lenne a kérdés, hogy milyen videokártyát érdemes betenni melléje 30 ezer alatt.
Dual graphics tényleg csak 6670-ig érvényes?
Amúgy r7 250 illetve egy HD 7770 lett kiszemelve.
Illetve 6670el DG be mennyivel lassabb mint simán egy 7770el ?[ Szerkesztve ]
-
Kreash
aktív tag
Köszi a válaszokat.
Nem is tudtam, hogy DG nincs mindegyikbe
És ezeket a procikat lehet valamennyire húzni és van értelme ?
Jut eszembe, nem full hd ra kellene a vga, csak 1440*900 ra. -
Gainka
őstag
válasz Kreash #14918 üzenetére
Nem lehet csak a k-s procikat. Nekem is 1440×900as a monitorom.
De nincs ezzel gond nekem meg most is az a4-es van es a bf3-at majd fullon jàtszottam ki singlibe 7790-el. Csak én lusta vagyok kiadni most egy 750kra mert intelre gyujtok késöbbi vga csere miatt is. El lehet vele jàtszogatni de bf3 multiba nagyon kevés de a legtobb jàték singlibe jol fog menni, sot a cod multik is talàn a leg ujjabbak kiv.[ Szerkesztve ]
-
vonyarc
tag
Van egy másfél éves AMD A 10-5700-as komplett gépem 8 GB. rammal.
3 napja minden windows indulás után 1-2 perccel totálisan lefagy, és van amikor a monitor is becsíkozódik.
Ez hardver hiba? -
Shamy
tag
A totális fagyás alatt mit értesz?
Megfagy a kép, és semmire nem reagál?
Fekete képernyő, és nem is bootol újra, csak reset, vagy kikapcs után?
Nyom egy restartot?Mivel itt cpu és igp együtt van, az általad leírtak alapján a hűtéssel lehet a gond. Kolléga jól írta, nézd meg a cpu hűtőventit, ha megy rendesen, akkor win-ben nézd meg vmi prg-vel a cpu hőmérsékletét.
Egyébként úgy néz ki, én is csatlakozom a táborhoz egy A10 5800k-val. Mivel i5+7870-ről váltottam, majd írok véleményt...
Kérdezni és tanulni mástól sosem szégyen ....
-
Shamy
tag
válasz korcsi #14923 üzenetére
Én már csak lol-al játszom, nagy 20 órás nevekkel nem, igazából sose használtam ki a gépet, wow 25ös raidre vettem, de már nem wow-ozok.
Lol meg parádésan fog futni rajta, és nem kell nézzem, ahogy szépen elavul a feles teljesítmény. Spórolok 30-40k avulást egy év alatt, és feladok cserébe 100 fps-t, de még így is marad 60-80 Sztem jó alku.
Persze ha haverok ráállnak bármire, amire kevés, dobok be mellé majd dvga-t, és kész. (persze jó esély van rá, hogy nem lesz rá szükség)
-
félisten
-
törölt tag
Azt azért ne felejtsd el, hogy BIOS-ban a CPU és IGP is maxon (órajel, feszültség) megy, az energiagazdálkodási funkciók csak az OS betöltődése után kapcsolnak be.
Érdemes lenne Windowson belül egy CPU stressz tesztet csinálni és monitorozni a hőmérsékletet (HWiNFO, CPU-Z, AIDA stb.). -
vonyarc
tag
Köszönöm a tanácsokat.
Bevittem a szervízbe, portalanították, újrapasztázták.
6 órája megy, semmi fagyás. -
Shamy
tag
válasz vonyarc #14934 üzenetére
Segítettünk volna, hogy kell pasztázni. Nagyon egyszerű, és érdemes is nem a gyárit használni, mert pl nekem az i5-ömhöz adott gyári borda alján annyi paszta volt olyan kialakításban, hogy miután levettem, hogy lecseréljem egy Noctuára, pislogtam csak, hogy kb a cpu fele volt csak pasztás ....
De persze fő, hogy megy szépen a gép, és mindenki boldog.
-
vonyarc
tag
Azért vittem a szervizbe, mert még garanciális, és úgy gondoltam, hogy nem szedhetem szét.
-
Shamy
tag
válasz vonyarc #14938 üzenetére
Ha egybe vetted, és le van ragasztva, akkor sem mondhatják, hogy bukod a garit, mert jogodban áll pl ramot, vagy plussz vinyót beletenni stb...
Elég nagy bullshit ez a leragasztósdi....De persze ha ingyen megcsinálták, akkor no problem.
-
xmaas
őstag
válasz #85552128 #14943 üzenetére
Azt azert ne gondold hogy annyival jobb a gyari pasztanal a dragabb paszta hogy 30 fokkal huvosebb lesz a processzorod 3-4 fokknal tobbet nem tudnak hozni azok se minuszba neki azert esett ekkorat a homerseklet mert nagy valoszinuseggel rosszul volt felrakva eleve a hutes biztos jo sok pasztaval , akkor nyersz sokat ha kicsereled a gyari hutest ami ajanlott is mert egy hangpos szar hatasfoku akarmi
[ Szerkesztve ]
-
krisznagy
tag
Valakinek van tapasztalata AMD 5800K Apu integrált vga + 3D Filmek viszonyáról?
PC + HDMI + 50F6670 3-asról lenne szó, HDMI-vel dobnám át a képet 3D-be!!
BD50 is érdekelne...
Azért érdekelne, mert ha nagyon szaggat nem veszek feleslegesen 5m HDMI kábelt a BD 3D filmekhez, hanem inkább egy Samsung 3D lejátszó lesz később...gondolom hogy a 2. megoldás jobb, de azért várnék véleményt az elsőről is
-
TaylorPro
addikt
Ezt vettem 6800K-ra és jó nagyon.
http://www.edigital.hu/Univerzalis_Intel_es_AMD_processzorhoz/LC_Power_s775/AM2_Cosmo_Cool_LC-CC95_ventilator-p267539.html?backurl=clear
4,5GHz-en 100%-on max 56C. Idle 27C, webezés, torrent, net rádió 37C. Olcsó és jó.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
Shamy
tag
válasz Milo629 #14949 üzenetére
Aranyos kis jószág. Amúgy mennyire hangos?
Nekem egy ilyen [Noctua] fogja hűteni az érkező 5800k-t, de mivel csendes gépre törekszem, ezért a low noise kábelek miatt csak 900on fognak forogni a ventik. Remélem elég lesz rá.
Kérdés: szerintetek ha nem húzom a cpu részt, ill akár alulfeszelem, az igp-t akkor tovább lehet húzni, vagy így is úgy is kb ugyanott lesz a határ, ahol még stabil?
Lehet egy ilyen tesztet csinálok majd, mert amit neten láttam, ott mindenhol húzzák mindkét részt, és össz eredményt néznek, de ha elvileg vga limit van, akkor nemtom ér e valamit, hogy erősebb a cpu.
Vkinek esetleg tapasztalat?Kérdezni és tanulni mástól sosem szégyen ....
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.