Új hozzászólás Aktív témák

  • Szancsó

    aktív tag

    Lenne egy olyan gondom, hogy Tetra Ex 800 Plus szűrőnél mostanában (3-4 hete) a csövek nagyon hamar "koszolódnak". 12mm belső átmérőjűek, eddig min. 2 hetente ki kellett pucolni, mert az áramlás gyakorlatilag nullára vissza tud esni - újabban viszont olyan 5-6 naponta kell ezt eljátszanom, mert annyira tele lesznek a bacival (illetve a szokásos barnás trutyi mellett mintha ilyen zselésebb cucc is lenne). Ránézésre amúgy nem szokott vészesnek tűnni, de mégis mindig ez okozza a szűrő teljesítményének visszaesését.
    Valami trükk van ennek kiküszöbölésére? Most a csőkefe mellett kapott egy gyors ecetes kezelést, meglátjuk...
    Egyébként 126l -es az akva, pár éve már megy, a szűrő időnként van takarítva is (mondjuk vagy fél éve nem piszkáltam). Van némi növény benne + halakkal sincs túltelepítve (pár fekete neon + vörös fantom, 3 oto + 2 anci). Nem nagyon változott semmi - csak a csigák állománya szalad most meg kicsit + elfogyott a citromsav így a diffúzor csak mutatóban van benne (bár ez már vagy 2 hónapja így van).
    Valakinek van valami tippje erre? (Túl azon, hogy cseréljem 16 -os csővel rendelkezőre :) Bár az Atman CF-1000 -et nézegetem, nem tudom, valakinek van -e tapasztalata vele.)

    My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.

Új hozzászólás Aktív témák