Új hozzászólás Aktív témák

  • vz12

    tag

    Sziasztok!

    Van egy 1 ceruza elemmel/aksival működő régebbi, de kiválóan működő MP3 játszóm. Évekig (kb. 2-3 év) tulajdonképpen megelégedéssel használtam ugyanazzal az Eneloop aksival (1900 mAh), stabil 10-11 órás használati ciklusokkal. Arra gondoltam hogy Ladda-val ritkábban kell majd tölteni, így kb. háromnegyed éve (tavaly nyáron) vettem egy 4-es pakkot a fehérből (2450 mAh). A számításaim beválni látszottak, eleinte 15-16 órás ciklusai voltak, ami azonban szépen folyamatosan, egyenletes tempóban mostanra kb. 9 órásra csökkent. Nem szoktam megvárni, hogy a készülék magától kikapcsoljon, 0 pálcikánál még hazamegyek vele, azután szoktam tölteni.
    Mindig IPC1-gyel töltöttem, most 1.39V-nál nem tudom feljebb vinni, természetesen ez korábban magasabb, normális érték volt, mondjuk 1.46-1.48V.
    Szinte mindig 500 vagy 700 mA-rel töltöttem, de az utóbbi időben próbálkoztam 1000-rel és 200-zal is, és természetesen többször volt Refresh is, semmit nem javult a helyzet. Az IPC1 elmegy a maximális 3700 mAh-ig, legutóbb 200 mA-es áramnál 19 óra időtartam után, csepptöltési fázisban, abszolút "hidegen" vettem ki a töltőből, így produkálja az 1.39V-ot és a 9 óra használati időtartamot jelenleg.
    Az MP3 játszó minőségi darab, nem hinném hogy az rongálná, hiszen az Eneloop-pal ezt sosem csinálta.

    Ez az első próbálkozásom a Ladda-val, és nem vagyok tőle elragadtatva, elég rövid idő alatt lement az 1900-as Eneloop teljesítményének szintje ALÁ, és gondolom hogy ennek a folyamatnak még nincs vége.

    Valaki tapasztalt ilyet? Ez tervezett elavulás lehet, vagy csak pech?

    Persze van még 3 db nem használt Ladda-m a csomagból, azzal lehet még "kísérletezni", adatokat gyűjteni, fogok is, de ha a második esetben is ezt tapasztalom, akkor ezt már nem fogom "véletlen"-nek tekinteni ...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák