Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Predator2 #10776 üzenetére

    Töltési idő: ahogy előttem említették, bár egy 3 Ah-s cella 1A-rel való feltöltése minimum 3 órát igényel.. De két másik tényezőt is figyelembe kell venni lítiumion esetén:
    1.) A Li-ion töltése - ellentétben a Nixx akkukkal - nem végig áramgenerátoros módban történik, ami annyit jelent, hogy a töltőáram nem állandó a teljes feltöltés során. A töltési végfeszültséget elérve az áram már csökkenni kezd, hogy ez mikor történik meg, az függ a kezdeti töltőáramtól és az akku fajtájától is. Mindenesetre a bevitt töltés számítása nem olyan egyszerű, mint NiMH-akkuk esetén, ahol a töltési idő és az állandó áram szorzataként adódik. A Li-ion ugyanakkor a jó töltési hatásfoka miatt nem igényel 10..40% többlettöltést, mint a Nixx-cellák.
    2.) 18650-es méretben 3000mAh-nál jelentősen nagyobb feltüntetett Li-ion akkukapacitás esetén az emberben szólaljon meg a vészcsengő, hogy ez gyanús. A 3Ah még talán elérhető, de esetenként ennek a többszörösét specifikálják az ilyen méretű cellákra, ami finoman szólva nem szép dolog.

Új hozzászólás Aktív témák