Új hozzászólás Aktív témák

  • Eqinox

    csendes tag

    Üdv!

    Volna egy problémám remélem jó helyre fordulok segítségért... :F Ha mégsem, akkor szóljatok és megyek másik topikba...

    Az alap helyzet:
    Tavaly szeptemberben vettem egy ACER Aspire ES15 (ES1-532G-C9RG) laptopot (nem tudom szabad-e reklámoznom, hogy honnan... nem magánszemélytől) az alábbiak szerint:
    - Intel Celeron Quad Core Processor N3160
    - NVIDIA GeForce 920MX with 2GB Dedicated VRAM
    - 4 GB DDR3 L RAM (idén áprilisban 8GB-ra cseréltem)
    - 1000 GB HDD
    - Win 10 Home

    A gép azóta már volt szervízben, kijelzőt cseréltek pixelhiba miatt. Ezek után azt mondták, hogy hardwerileg minden rendben van vele. Viszont megtudtam sok érdekes dolgot is. Az ACER szervizesei szerint ezt a gépet Linux rendszerrel adták ki. Jól látjátok én Win 10-el vettem. :Y Emiatt viszont akadtak kellemetlenségek, mint például a multitouchos touchpad nem működött csak basic beállításban. Ha advancedre állítottam a BIOS-t, akkor a touchpad mintha nem is létezett volna. Még a egér nyila is eltűnt. :((( Utána olvastam és kiderült, hogy a rendszer rossz partíciósémával lett feltelepítve így leformáztam a vinyót és újratelepítettem a Win 10-et, az ACER oldaláról leszedtem a drivereket mindent felraktam, most működik minden rendesen.
    Viszont!
    A rendszer teljesen random időközönként kékhalálos lesz. Megjelenik a kék hátter a szomorú szmájlival. A rendszer hibát észlelet és leállt. A gép újraindul és adatokat gyűjt össze. Hibaüzenet: DRIVER POWER STATE FAILURE. :O Ennek is utána olvastam már, driver hibát írtak több helyen így feltettem egy driver frissítő program ingyenes verzióját és frissítettem a drivereket, de a hiba még minidg előjön. Ma is már egyszer kékhallálos lett a gép.
    Belenéztem az eseménynaplóba és elborzadtam! :Y Hogy miért azt lásd a képen!
    Valakinek valami ötlet? Tanács? :(

Új hozzászólás Aktív témák