Új hozzászólás Aktív témák

  • b05co

    tag

    Üdv! Korábban (talán fél éve) már jártam itt egy hibával, amit azóta sem sikerült orvosolni, de valamelyest közelebb kerültem a megoldáshoz, nomeg talán azóta új arcok is felbukkantak, szóval...

    ... van a tulajdonomban egy acer ao532h netbook, ami néha eléggé megzavarodik
    Az alap jelenség az, hogy az akkumulátort nem tudom csak 10-15%-ig feltölteni, az érték változó, ha sokszor merítem le és teszem fel töltőre akkor van hogy 50, nagyritkán 100%-ra is felmegy, de a jelenség elég komplex. Szóval az történik, hogy akár egy napig töltöm a gépet, utána bekapcs, mondjuk írjon ki töltöttségi szintre 15%-ot. Ekkor lehúzom a töltőt megy minden... Egyszercsak úgy 10% környékén iszonyatosan belassul a gép (proci úgyanúgy maxon, sőt minden más is...)... ekkor kikapcsolom, majd újra bekapcsolni nem tudom a gépet akksiról (a töltésjelző led folyamatosan narancs ha tele az akku ha nem). Miközben próbálom bekapcsolni az egyik led felvillan kéken (ami az akkutól balra van két kis négyzet egymáson) és ennyi. Na ilyenkor rádugom a töltőt bekapcsolom és azonnal ki is húzom. Ezt követően a gép max teljesítményen akár 6!!! órát is lassulás nélkül elmegy, ki is tudom kapcsolni, aztán be is indul rendesen de az akku folyamatosan 4%-ot ír és nem merül! 5-6 órát követően elkezd szépen csökkenni ez a százalék majd végül 0 lesz és a gép kikapcsol, tehát valóban lemerül az akku.

    Eddig tett erőfeszítéseim:
    - BIOS frissítés (azt sikerült elérni vele, hogy soha többé nem tudtam vezérelni a WIFI-t az FN+F2 kombinációval)
    - Ubuntut tettem Win7 helyett (a jelenség ugyanaz)
    - Közben új hdd került a gépbe, mert a régi meghalt (a lassulás miatt korábban erre gyanakodtam, de 100%-os kondícióval rendelkező hdd-vel ugyanúgy megmaradt a hiba.
    - Feltettem visszamenőleg az összes BIOS-t ami csak kijött a géphez (minden egyes rohadt verziót) és a jelenség továbbra is változatlan.

    Új akkut is vennék a gépbe, de félek, hogy az alaplapon van a hiba, hiszen erről az akkuról is elmegy 6 órát is a gép.

    Kérdés:
    - találkozott-e valaki hasonló problémával, sikerült-e orvosolni?
    - esetleg van-e valakinek olcsón eladó akkuja ilyen típusú géphez, vagy netán van-e olyan nagylelkű valaki, hogy megengedje egy töltés erejéig, hogy használjam az akkuját és ha megy és eladó meg is venném
    - az akkumulátoron található-e érzékelő, ami jelez a rendszernek, vagy a töltöttségi szintet az alaplap méri? (ill azon található szenzor)

    Előre is köszönöm a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák