Új hozzászólás Aktív témák

  • Tataniko

    tag

    Acer 3103 teszt:
    Bios:
    A bios nagyon limitált, de azért vannak lehetőségek. De ha valaki a biost piszkálja, és nem jön neki össze mint nekem, akkor készüljön fel arra, hogy alaplap csere marad. A bios fő boot képet (Acer) meglehet változtatni tetszőlegesen másikra (Phoenix Bios Editor Pro) programmal. Regisztráció után letölthető a Phoenixtől. Ez müködik 2.4-es bios esetén. A bios menü ami nagyon limitált, tartalmaz egy Advanced chipset control menüt is, amit a teszt verzióban használnak a fejlesztők, de ezt egyenlőre nemlehet előhivni, mert rejtett, és nemtudjuk a billentyű kombinációt. A 32 megás vga beállítás elég körülményes, és csak úgy lehet beállítani, ha betöltjük a default biost, aztán átállítjuk 32 megára a vga-t, és azonnal mentjük, más módon nem fogadja el. Azonkivül, a vga bios a rendszer biosba van belefodítva, és ráadásul nem a megfelelő verzió. A gépen rs485m vezérlő van, mig a biosba rs482 vga bios tettek, ráadásul majdnem egy éves teszt verziót. A ferrari sorozatba berakták már az ujabb vga biost, ami x1100 és 400mhz-es(rs485m), de ebbe csak x200-as 300mhz-es van(rs482m), pedig az alaplapon rs485m vezérlő van.

    Alaplap:
    Compal alaplap, gyakorlatilag tönkretehetetlen normál használat mellett, ha nem éri erős fizikai behatás vagy viz. Öt másodpercig kapott mikrohullámot, amitől más lap már régen elszáll, de ez a legnagyobb meglepetésemre életben maradt. Ami még nagyon figyelemre méltó, hogy az usb és a lan csatlakozók teljes rövidre zárása után sem tudta elfüstölni az sb460-as délihidat, pedig vagy egy órán keresztül kapta az usb rövidzárat. Más alaplap ilyenkor már régen meghal, vagy elkezd haldokolni. Az pedig már megsem kottyant neki, mikor forditott polaritással kapta a tápot. Az alap beégetés tesztet is jól bírta, természetesen minden hűtés nélkül, majd mikor túlmelegedett a cpu vagy az északi híd, akkor a bios szépen lekapcsolta a gépet.

    Három darab 3103-es volt a kezemben, ezért a legalacsonyabb értékeket írom le:
    Az ATI videokártya minden gond nélkül megy 450mhz-én. WINCLK programmal.
    A SEMPRON minden gond nélkül megy 230 fsb-én. CLOCKGEN(ics951462) programmal
    Eddig minden gyári RAM ment ddr2-718-on. SYSTOOL programmal.

    Összességében a 3103-as notebook, egy nagyon massziv szerkezet, én nemtudtam tönkre tenni, pedig elég messzire mentem el.............természetesen erős fizikai hatásra v vizre tönkre menne, de normál használat mellett nem. Sajnos mivel minden integrált, ezért a legtöbb dolgot csak alaplap cserével lehet megoldani, máshogy nem.

    [Szerkesztve]

    nincs kanál --> nincs test --> nincs tudat --> nincs halál --> nincs probléma

Új hozzászólás Aktív témák