Új hozzászólás Aktív témák

  • Robeast

    tag

    válasz JoinR #5730 üzenetére

    Nálunk az irodában vannak Steelcase székek, talán Criterionok. Azokat használtan vette a cég valami irodafelszámolásból kb 15 éve. Elég sok van, ami még ma is használható. Jellemzően a gázrugó adta meg magát vagy a kartámasz. Mindkettő orvosolható lenne egy kis akarással (persze nem lesz, mert inkább vesznek új széket, amire akár 30 ezret is rászán a cég).
    Itthon két éve hardveraprós fejtámla nélküli Steelcase Gesture van (150 ezer környéke volt, de láttam már ugyanattól az eladótól 130-ért). Egy fél éve elkezdett ropogni a háttámla, ahogy mocorgok benne, de szerintem simán orvosolható lenne, csak annyira minimális, hogy még nem lépte át az ingerküszöbömet. Egyébként új állapotú még mindig, 165cm vagyok, 80-85kg-ommal nyomom napi minimum 10-14 órát (home office + amúgy is).
    Derék-térd-nyak fájások 90%-ban megszűntek (hozzájárul, hogy vettem normális cipőket is), annak ellenére, hogy nem szabályosan ülök rajta. Mivel alacsony vagyok, lehetne egy 5cm-el alacsonyabb a legalsó állása.
    Egyetlen dolgot hiányolok igazán, hogy a kartámasz vízszintes mozgását fixálni lehessen. Most már megszoktam, de ez egy darabig furcsa volt, hogy elmozdul.
    Az ülőpárna sem a legpuhább, de ez engem nem zavar. Legalább 1-2 óránként jelzi a valagam, hogy álljak már fel kicsit.
    A kinézet szubjektív, nekem tetszik még mindig. Egy percig nem bántam meg, hogy rászántam ennyit. Mérlegelni kell, hogy ki mennyi időt tölt el benne és mennyire fontos neki, hogy 10-20 év múlva, hogy fog mozogni. Mint az ágymatrac. Ha már az élete harmadát abban tölti az ember, akkor vegyen normálisat. Vagy a cipő, ha valaki egész nap abban van. A minőségre is sokszor igaz az, hogy a drágább hosszútávon nem biztos, hogy drágább, ha két-három évente újra kell vásárolni a Jyskes széket, mert széthullik és közben is csak szív az ember vele és még bele is rokkan.

Új hozzászólás Aktív témák