Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    Az évszázados múltra visszatekintő, piacvezető osztrák cég: a Wiesner-Hager forgószékeiről van szó. 12 évvel ezelőtt a Wiesner-Hager Paro lett a német FACTS irodai tesztmagazin győztese. Ausztriában a Paro az egyik legjobb ár/érték arányú forgószék, több, mint 400 ezer darabot adtak el csak az első változatból. Az új, ráncfelvarrott változat a Paro 2. Ezek a székek mind Ausztriában készülnek, nem valami dzsunkapozitív távolkeleti sufniműhelyben.
    Az alaptípus fekete színű, és karfa nélküli, műanyag lábcsillaggal. Ehhez lehet felárral mindenféle pluszt kérni: magasított háttámla, választható kárpit szín, hálós kivitel, alu lábcsillag vagy szánkótalp, többféle karfa, fejtámla, 24 órás kivitel. A max. terhelhetősége 120 kg (a 24 órásé 150 kg). Állítható a háttámla magassága, az ülésmélység, a karfa (akár 4D-s változat), vagy akár a deréktámasz stb.
    Sajnos az új változatot nincs lehetőségem kipróbálni, viszont a régit igen (az is egy támpont).

    Ami a Wiesner Hager Paro2 egy picit olcsóbb alternatívája lehet, és - hogy, hogy nem - mind formailag, mind a kiegészítők terén nagyon hasonlít a Paro székekhez; az az Antares 'Boston extra', vagy a 'Boston H extra'. Utóbbi háttámlája 130 mm-el magasabb, viszont a videó alapján úgy látom, hogy túlságosan hátra ível. Így a magasított támlának csak akkor venném hasznát, ha fejtámlát is szeretnék, és ehhez a normál változat alacsonynak bizonyulna.

    Ami a Boston extra előnye:
    - állítható magasságú háttámla
    - állítható mélységű ülőlap
    - állítható magasságú, krómozott szárú karfa
    - polírozott alu lábcsillag
    - választható extrák: memory habszivacs, fix vagy 3D fejtámla, többféle színű kárpit, esetleg hálós kivitel (Boston Net extra), fix tappancsok
    - utólag könnyen beszerezhető alkatrészek

    Ami picit negatívum:
    - a karfa nem csúsztatható előre-hátra (de legalább közel van a háttámlához, és nem kell előre görnyeszkedni hozzá)
    - papíron "mindössze" 110 kg terhelést bír (a 24 órás változat már 140 kg-ot, ott viszont fix a háttámla és az ülőlap)

    A Boston extra méretei:

    Teljes magasság: 1030-1140
    Ülésmagasság: 470-560
    Teljes szélesség: 640
    Ülésszélesség: 490
    Ülésmélység: 490-540

    Ja, és van még egy kiszemelt székem, ami itthon nincs forgalomban, de találtam belőle egy szürkeimportos változatot. De ezt majd inkább akkor, amikor már megvan a kiválasztott szék...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák