Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz Mentolka #2111 üzenetére

    Miért lenne rossz? Két évtizede dolgozom a kereskedelemben. Az eltelt évek alatt egyértelműen a webáruházak megjelenését tartom a legnagyobb "találmánynak". Manapság szinte mindent webáruházakból vásárolok, lassan már a ruhaneműket, meg a lakástextilt is. Ennek pedig az az egyszerű oka, hogy a "hagyományos üzletekben" egyre kisebb az árukészlet. Persze Pesten biztos más a helyzet, de itt vidéken (Szeged) nagyon gyér a kínálat. Tavaly háztartásigép alkatrészboltban kerestem mosógéphez egy tök átlagos, univerzális lengéscsillapítót. Nincs, de rendelhető...másfélszer annyiért, mint egy webáruházban.
    Legutóbb meg egy ilyen horganyzott idomra lett volna szükségem. Körbeutaztam a város összes szerelvényboltját, épületgépészeti áruházát, sehol semmi. Másfél órát autókáztam miatta a 30 fokos hőségben, a benzinköltségről nem is beszélve.

    De hogy a témánál maradjunk: irodabútorokra specializálódott üzlet is alig-alig van, ráadásul elég satnya a kínálat: többnyire a relatív olcsó székek vannak kiállítva, vagyis a könnyen eladható tömegcikkek. A használhatóbb darabokat legfeljebb katalógusból lehet(ne) rendelni. Magyarán: ugyanaz, mintha egy webáruházból rendelnék. Ha nincs kínálat, akkor meg minek vergődjek velük?
    Itthon kb. 5 perc keresgéléssel megtalálom azt a helyet, ahonnan a legolcsóbban/leggyorsabban tudok vásárolni valamit. Az igaz ugyan, hogy - ha a terméket még nem láttam soha élőben, akkor - egy lutri az egész (mint jelen esetben), de ha bármi probléma adódik, 2 héten belül visszaküldhetem nekik azt.

Új hozzászólás Aktív témák