Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyingsoul

    Topikgazda

    válasz lanszelot #27177 üzenetére

    A walking dead esetében biztosan sok a sorozat kedvelők aránya, de a játék steamen 90%-os pozitív értékeléssel van jelen ami azért rendkívül jónak számít, nem csak VR berkekben.

    Én azt javaslom neked, mielőtt leírsz egy játékot, alaposan tanulmányozd át a beállítások menüt. Bár tényleg nincs benne teleport, de a fejlesztők azt írták több comfort opció is van a játékban ami segít megszokni a locomotion-t.

    Ez a fajta mozgás típus simán szokható, csak időt kell adnod magadnak és persze annyit szabad csak játszani amennyitől még nem érzed magad rosszul. Sok játékban van csak locomotion mert hát ez lenne az igazi VR élmény. Csak sokak érzékenyek rá és én még mindig úgy gondolom főleg az alacsony FPS szám miatt és szerintem a 90 fps is alacsonynak számít VR-ban. (Ahol a valóságot próbáljuk meg reprodukálni és át akarjuk verni az agyat a szem az egyik legfontosabb input eszközünk és jelenleg a kijelzők nagyon messze állnak a valósághű ábrázolásmódtól ilyen közelségben.) Persze nem tudunk ellene mit tenni mert most ez van a piacon és kész. Nagyon-nagyon megnéznék egy olyan embert 240 Hz-es VR kijelzőkkel akinél a locomotion jelenleg rosszullétet produkál, de persze erre jelenleg nincs eszköz (a legközelebbi a Valve Index a 144 Hz-el)...
    Szóval ha elfogadod, a plusz tanácsom az lenne, hogy nézd meg nem üt-e be az ATW és esik le 45-re az fps bár úgy emlékszem neked erős konfigod van. Játssz keveset, egyesével próbálgasd ki a comfort opciókat, hátha valami bekapcsolásával vagy épp kikapcsolásával éred el azt, hogy ne legyen számodra megterhelő ez a fajta mozgás.
    Persze ha maga az alapötlet számodra nem vonzó akkor lehet, hogy nem szívesen bajlódsz ezzel de az már a te bajod: ha valami alapból nem tetszik azon nem lehet segíteni.

    (#27178) Gigi01: Hú ez nagyon trippynek tűnik.... :DDD

    [ Szerkesztve ]

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák